avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract inchiriere autentificat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract inchiriere autentificat

In cazul incheierii contractului de inchiriere la un notar, e un act suficient ?
Cel mai recent răspuns: liliana.suciu , utilizator 18:59, 4 Februarie 2017
Suficient pentru ce anume?
La ce va referiti?
Suficient pentrut :
-Respectarii drepturilor in calitate de chirias
-Modificarea domiciliului pe Cardul de Identitate,la adresa din Contractul de inchiriere , incheiat prin notar
Multumesc
Incheierea unui contract de inchiriere prin intermendiul notarului nu este, in mod obligatoriu, o garantie pentru respectarea drepturilor si obligatiilor partilor.
Notarul va atesta identitatea partilor si va verifica legalitatea generala a contractului.
Daca, de exemplu, proprietarul va dori sa mentioneze in contract o suma derizorie sau una excesiva drept chirie, notarul nu se poate opune.
Multumesc ,
Modificarea domiciliului pe Cardul de Identitate, la adresa din Contractul de inchiriere , incheiat prin notar,se poate face fara alta Declaratie a propietarului la Politie ?
Da, va puteti face un nou act de identitate pe baza contractului de inchiriere incheiat la ANAF. Nu stiu sa faca notarii contract de inchiriere, dar daca sunteti in posesia unuia este perfect valabil, nefiind necesara prezenta proprietarului la serv. de evidenta a persoanelor.
www.avocatnet.ro/content/for...
Ultima modificare: Vineri, 3 Februarie 2017
Justitiarul711, utilizator

Alte discuții în legătură

Legislatie carte identitate eugen82 eugen82 Va rog daca stie cineva care este legislatia ce reglementeaza evidenta populatiei - emiterea cartilor de identitate cu referire la cazul pe care vi-l prezint ... (vezi toată discuția)
Pot reface cartea de identitate prin prezenta gazduitorului?... Arianrod Arianrod După mai multi ani, am decis sa ma mut in Romania din strainatate. Avand doar pasaport de cetatean roman cu domiciliul in strainatate, trebuie sa reobtin ... (vezi toată discuția)
Domiciliu sau resedinta ? tibors tibors Va rog explicati pe intelesul tuturor ce inseamna : a - stabilirea adresei de domiciliu sau stabilirea adresei de resedinta ? b - daca iti stabilesti ... (vezi toată discuția)