avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Pot reface cartea de identitate prin prezenta ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Pot reface cartea de identitate prin prezenta gazduitorului?...

După mai multi ani, am decis sa ma mut in Romania din strainatate. Avand doar pasaport de cetatean roman cu domiciliul in strainatate, trebuie sa reobtin cartea de identitate romaneasca.
Cum nu pot face dovada domiciliului prin contractul de inchiriere al apartamentului (fiind stipulat in contract)0, fratele meu a propus sa imi faca un contract de comodat.
Acesta a primit in donatie din partea parintilor mei un apartament, cu uzufruct din partea mamei, care locuieste in apartament.
E posibil sa imi refac cartea de identitate cu prezenta proprietarului/gazduitorului direct la evidenta populatiei sau este nevoie se un act incheiat la notar?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Arianrod , utilizator 15:36, 29 Iunie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua, pentru obtinerea cartii de identitate indiferent daca aveti sau nu contract de comodat/inchiriere, trebuie ca proprietarul sa se prezinte la politie sau notar pentru a da o declaratie de luare in spatiu. Daca altcineva inafara d eproprietar detine uzufructul imobilului, este posibil sa fie necesara si declaratia uzufructuarului in acelasi sens.
Multumesc pentru lamuriri!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Uzul fructuarul se prezinta cu dvs. la serv. de evidenta si va ia in spatiu. Daca nu poate pe motiv ca e batran si e la pat se prezinta politistul la dansul acasa si ia declaratia ca va primeste in spatiu, ori daca nu se afla in localitate uzul fructuarul poate da o declaratie la notar/ambasada/consulat cum ca este de acord sa va ia in spatiu.
Ultima modificare: Luni, 27 Iunie 2022
Justitiarul711, utilizator
Va multumesc pentru detalii!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legislatie carte identitate eugen82 eugen82 Va rog daca stie cineva care este legislatia ce reglementeaza evidenta populatiei - emiterea cartilor de identitate cu referire la cazul pe care vi-l prezint ... (vezi toată discuția)
Implicarea uzufructului viager in obtinerea vizei de flotant Madalina1122 Madalina1122 Doresc sa obtin viza de flotant prin prezentarea la ghiseul de evidenta a populatiei cu proprietarul imobilului. Acesta sustine ca este necesara si prezenta ... (vezi toată discuția)
Viza flotant dianabdm dianabdm Buna ziua.Doresc sa obtin viza de flotant in Ploiesti si as vrea sa stiu daca la Politie trebuie sa se prezinte proprietarul,avand in vedere ca dansul este ... (vezi toată discuția)