avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Pfa sau Srl pentru magazin de scule din Germania
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Pfa sau Srl pentru magazin de scule din Germania

Buna ziua, doresc sa imi fac o firma legala pentru a deschide tot legal un magazin de scule aduse din germania (noi si second hand) pe care le pot lua si cu factura. Ma intereseaza ce ar fi mai rentabil in cazul meu tinand cont ca sunt la prima firma pe care o fac si as vrea sa fiu cat mai legal posibil sa nu ma trezesc cu anaful pe mine. Sistemul e simplu. Iau marfa cu factura o bag in magazin care va fi un spatiu in chirie si unde momentan o perioada va lucra tata 8 ore pe zi. Eu lucrez in alta parte momentan si nu am de gand sa plec de acolo pana nu pot fi sigur ca magazinul va merge. Tata e pensionar si are habar de scule. Eventual sa lucrez si eu 2 ore sa fie programu mai lung. La ce trebuie sa fiu atent cum se procedeaza cu vanzarile astea... pot face doar facturi sau trebuie neaparat casa de marcat ce taxe platesc impozite taxe dupa salarul unui angajat etc... sa tineti totusi cont ca nu am mai facut asa ceva niciodata deci nu am habar.

Alte discuții în legătură

Vânzarea hainelor second hand în târguri și oboare cătă_stan cătă_stan Bună seara, intrebarea mea este legata de activitatea pe care o practic de ceva timp și anume vânzarea articolelor de îmbrăcăminte second hand în ... (vezi toată discuția)
Contabilitate-second hand petrescufelicia petrescufelicia sunt I.I. second hand, cum inregisrez in contabilitate factura de marfa la Kg. adusa din Germania, cum platesc impozite si ce trebuie sa fac sa lucrez legal?Am ... (vezi toată discuția)
Monografie contabila second hand miraj miraj am mare nevoie de o monografie sh(haine) as vrea sa stiu mai precis cum se face transformarea din kg in bucati si ce documente trebuie intocmite si ce contin ... (vezi toată discuția)