avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vânzare tern extravilan
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vânzare tern extravilan

Sunt proprietar a doua titluri de proprietate împreuna cu moştenitorii persoanelor ce erau proprietari ca şi mine. Cum pot sa vând partea ce mi se cuvine din titlurile de propritate dacă ceilalţi moştenitori nu doresc acest lucru?
Vă mulţumesc anticipat, cu respect. Lucian
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 08:54, 8 Februarie 2017
Faceti iesire din indiviziune la notariat si apoi puteti vinde.
Daca ceilalti mostenitori nu doresc sa iasa din indiviziune atunci trebuie sa apelati la instanta.
Terenul trebuie sa aiba cadastru.
In situatia de fata, nu puteti vinde decat cota pe care o detineti in baza acelor titluri, urmand ca eventualul cumparator sa ramana in indiviziune cu ceilalti, in locul dvs.
Sau, sa ajungeti la o intelegere cu ceilalti si sa incheiati un act de partaj voluntar, prin care fiecare sa-si ia lotul de teren pe care il doreste.
Dupa acest partaj, puteti vinde terenul care va revine dvs.
Cumparatorul trebuie sa fie informat de vanzator despre faptul ca ceilalti mostenitori nu doresc sa vanda.
La ce ii foloseste terenul cumparatorului daca nu sunt stabilite limitele terenului prin cadastru ? Sa stea ulterior prin instanta de judecata ani de zile?
Pai sunt 2 variante:
- ori isi face dl. Lucian Neantu partajul cu ceilalti si vinde lotul sau.
- ori vinde doar cota, urmand ca dobanditorul sa faca partajul.
De ce sunteti asa sigur ca nu poate gasi un cumparator care sa cumpere o cota?
In primul rand trebuie ca terenurile din acele doua titluri de proprietate sa fie intabulate conform cotelor parti trecute in certificatele de mastenitor. Pentru acest lucru trebuie sa faceti documentatii cadastrale pentru prima intabulare care cuprinde:
Certificat fiscal pentru Cadastru si Intabulare eliberat de Primarie – Directia Taxe si Impozite (valabil in luna in care se depune dosarul cadastral) – in original
Actele de proprietate ale terenului: titlu de proprietate, contract vanzare-cumparare, certificat de mostenitor, inclusiv actele invocate in certificatul de mostenitor – copii legalizate
Actele de identitate ale proprietarului / proprietarilor – copii
Extras de plan parcelar avizat de Primarie (numai in cazul terenurilor extravilane sau a celor situate in “intravilanul nou”) – in original
Plan de miscare parcelara,
Plan de amplasament si delimitare pantru fiecare parcela cuprinsa in titlu
Documetatia de iesire din idiviziune conform cotelor parti- cu conditia importanta ca toti mostenitorii sa fie deacord cu locatia fiecarei parcele conform cotei.
In cazul cand nu sunt deacord, se impune partajul prin instanta cu expertiza judiciara avizata de catre OCPI.
SUCCES

Alte discuții în legătură

Mostenire si iesire din indiviziune lyly78 lyly78 buna seara ! am mostenit o casa cu teren impreuna cu fratele meu . curtea unde este casa este in indiviziune cu inca 2 proprietari(curte comuna la 3 familii) . ... (vezi toată discuția)
Anulare titlu proprietate ioanabozgan ioanabozgan Bunici decedati;Mostenitori pe titlul de proprietate:mama si matusa; Pe baza unei adeverinte de punere in posesie de la primarie,matusa vinde un bucata teren ... (vezi toată discuția)
Succesiune Mona21 Mona21 IN 2008 MI-A MURIT TATAL, LASANDU-MI CA MOSTENIRE 1/2 DIN CASA PARINTEASCA SI TERENUL AFERENT CASEI, CEALALTA JUMATATE FIIND A SOREI LUI.IN MAI 2009 AM FACUT ... (vezi toată discuția)