Am chemat in judecata un arendas din comuna natala pentru a se constata de catre instanta nulitatea unui contract fictiv de arendare, contract pe care nu l-am semnat niciodata. La primaria din comuna, a fost inregistrat un contract nesemnat de niciuna din parti. Dupa trimiterea chemarii in judecata, judecatoria m-a anuntat sa platesc taxa de timbru de 20 de lei. Am platit-o la ANAF sectorul in care locuiesc in Bucuresti, am trimis chitanta in original cu adresa, cu numarul dosarului. Mi s-a fixat termen 31.01.2017. Nu m-am prezentat la proces, solicitasem judecarea in lipsa.
Acum, am primit instiintarea ca procesul a fost amanat pe 14.03.2017, dar mi se cere: estimarea valorii contractului de arendare a carui nulitate o solicit si achitarea taxei judiciare de timbru conf. art. 3 din OG80/2013, sub sanctiunea suspendarii prev. de art 242 Cpc.
Va solicit ajutorul sa ma lamuriti, daca se poate, asupra urmatoarelor:
- ce valoare sa estimez eu la un contract care nu exista? Este numai o fictiune a arendasului;
- ce alta taxa judiciara trebuie platita, de indata ce mi s-a stabilit una si pe care am platit-o?
- se pot percepe mai multe taxe judiciare pentru aceeasi cauza?
Cu multumiri!