avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 440 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Cerere- formula de adresare
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Cerere- formula de adresare

Sunt mai in varsta si pe vremea mea am fost invatata ca o cerere se scrie numai intr-un singur fel, in sensul ca incepe doar cu ”Domnule Director”, chiar daca in functia de conducere este o doamna. Este corect sa se scrie ”Doamna Directoare”?
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Pînzaru , Avocat 17:48, 12 Februarie 2017
Daca stiti cu certitudine ca functia de director este ocupata de o doamna, puteti sa formulati "Doamna Director" (varianta pe care personal o prefer, caci este vorba de o anumita functie) sau "Doamna Directoare". Insa, daca scrieti "Domnule Director" nu este gresit, caci nimeni nu e obligat sa faca cercetari cu privire la sexul persoanei care detine respectiva functie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere, model de adresare hulub65 hulub65 Buna seara, va rog care este forma corecta de adresare intr-o cerere catre un director ,daca persoana respectiva este o dna director? (vezi toată discuția)
Doamna "directoare" sau "director" m-n-g m-n-g Buna ziua! As dori, va rog, o argumentare oficiala a variantei corecte: doamna \"directoare\" sau doamna \"director\", fiindca parerile sunt impartite si ... (vezi toată discuția)
Jigniri ? Andrei-Ionuț COCÎRLĂU Andrei-Ionuț COCÎRLĂU Bua seara ! Am primit azi o adresa din partea liceului precum ca sunt bagat in Comisia de Disciplina a elevilor precum ca am numit pe doamnele directoare : ... (vezi toată discuția)