avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Cultură generală Cerere, model de adresare
Discuție deschisă în Cultură generală

Cerere, model de adresare

Buna seara,
va rog care este forma corecta de adresare intr-o cerere catre un director ,daca persoana respectiva este o dna director?
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 19:40, 6 Aprilie 2016
Eu as scrie Doamna (sau Doamnei) directoare, firesc mi se pare sa faceti acordul daca stiti ca persoana care ocupa functia este femeie.

Nu este incorect nici Doamna director, insa e cam rigida exprimarea.
La scoala (este mult de atunci) am invatat ca forma corecta de adresare in cazul pus in discutie este : doamna director, doamna ministru, doamna avocat etc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se pare ca ambele forme sunt acceptate :) E interesant acest articol:
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doamna "directoare" sau "director" m-n-g m-n-g Buna ziua! As dori, va rog, o argumentare oficiala a variantei corecte: doamna \"directoare\" sau doamna \"director\", fiindca parerile sunt impartite si ... (vezi toată discuția)
Cerere- formula de adresare victoriatofan victoriatofan Sunt mai in varsta si pe vremea mea am fost invatata ca o cerere se scrie numai intr-un singur fel, in sensul ca incepe doar cu ”Domnule Director”, chiar ... (vezi toată discuția)
Abuz in scoala florinamatei florinamatei Buna seara.Am un copil cls 4a,la L.T.Bolintineanu.Voi expune situatia cat pot de scurt.La ora de sport,unul dintre colegii sai,a avut o criza de nervi si sa ... (vezi toată discuția)