avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Suport Tehnic Opinii despre avocatnet.ro De ce sunt utile reclamele din Avocatnet.ro
Discuție deschisă în Opinii despre avocatnet.ro

De ce sunt utile reclamele din Avocatnet.ro

Pornesc aceasta discutie pentru ca e nevoie sa spunem lucrurilor pe nume. Nu de putine ori, cei care administreaza un website si cei care il acceseaza se plaseaza, intentionat sau nu, in doua tabere diferite.

Interese contrare, cel putin aparent
Administratorii au nevoie de fonduri ca sa intretina websiteul si sa poata investi in dezvoltarea lui. Si una dintre sursele de bani este publicitatea online. Adica acel gen de publicitate pe care il vedeti in anumite locuri din acest website.

Cititorii au nevoie sa parcurga cat mai repede informatia care ii intereseaza. Au nevoie sa interactioneze cu alti cititori, fara sa ii intrerupa cineva. Si privesc, de multe ori, reclama ca pe o intrerupere nepotrivita (ca sa nu spunem altfel) a activitatii lor in websiteul respectiv.

Realitatea sta altfel
In realitate, atat administratorii de websiteuri cat si cititorii sunt in aceeasi tabara. Si unii si ceilalti isi doresc un website functional si util. Si unii si ceilalti isi doresc un website care sa impresioneze, pentru ca altfel administratorul n-o sa mai poata sustine websiteul, iar cititorul n-o sa mai aiba ce citi.

Un mic ghid de publicitate online
Reclamele pe care le vedeti in websiteuri, in general, isi masoara performanta in click-uri sau actiuni.

Cu alte cuvinte, exista reclame care sunt afisate de 100.000 de ori, sa spunem. Unitatea in functie de care se plateste pretul publicitatii este mia de afisari (1.000 de afisari). In cazul acestor reclame, performanta este data de numarul de click-uri care se dau, raportat la nr. de afisari consumate. Daca s-au dat 1000 de click-uri in cele 100.000 de afisari, atunci rata de click (indicatorul de performanta) este de 1 la suta. Acesta este motivul pentru care incercam sa pozitionam publicitatea intr-un loc cat mai accesibil, care sa le starneasca cititorilor curiozitatea si sa-i faca sa dea click, navigand in websiteul celui care isi face reclama.

In cazul altor reclame, indicatorul de performanta este actiunea. Adica, din numarul de utilizatori care dau click, conteaza doar acei utilizatori care au facut o actiune in websiteul celui care a platit reclama (au completat un formular, s-au inscris la newsletterul acestuia, etc.).

Te provocam la discutie
Pornind de la aceasta idee, echipa Avocatnet.ro lanseaza discutia de fata. "Intelegeti cat de importanta este publicitatea pentru websiteul pe care il accesati?".

Si va invitam sa ne spuneti parerile voastre. Bune si rele. Despre modul in care credeti ca ar putea fi eliminate taberele de care vorbeam mai sus. Despre ideea ca, asa cum la TV acceptam cu totii reclamele, si in internet trebuie sa "platim" ceva in schimbul accesarii gratuite a unor resurse.

Va multumim anticipat si vom incerca sa popularizam aceasta discutie astfel incat sa se adune cat mai multe pareri.

PS
Ce am facut noi pentru reponsabilizarea publicarii de publicitate in mediul online?

Am ajutat la crearea standardelor pe care trebuie sa le respecte toate reclamele care ti se prezinta in mediul online:
[ link extern ]

Am discutat mereu, direct, problemele pe care le prezenta afisarea unor campanii publicitare in Avocatnet.ro:
www.avocatnet.ro/content/for...

Si munca noastra nu se opreste aici. Avocatnet.ro este membru al asociatiei industriei de publicitate online (IAB Romania), al Biroului Roman pentru Audit al Tirajelor (BRAT). Ne-am implicat in redactarea unui ghid privind achizitiile publice de publicitate de stat. Si vom continua sa ne implicam in proiecte similare.
Ultima modificare: Joi, 10 Septembrie 2009
Alin Popescu, administrator
Interesanta propunere si care in fapt este avansata in scopul general pentru realizarea unui website cat mai performant, care sa poata satisface pretentiile ,
interesele utilizatorilor.
Sa speram ca initiativa ,noua initiativa a colegului Alin ,va beneficia de sprijinul general,decent exprimat,astfel incat sa se realizeze un front comun pozitiv,care sa conduca la realizarea unei singure entitati ,fara fractiuni sau tabere.
In afara de discutii pe tema propusa, concret, ce trebuie sa facem noi, cei ce accesam site-ul? Sa dam click pe reclame? Sa intram pe site-urile respective si sa avem acolo oarece activitate? Eu, una, am facut asta si o voi mai face, dar trebuie sa stiu ce mi se cere in legatura cu fiecare spot, pentru ca pe mine ma intereseaza in primul rand avocatnet.
N-as vrea totusi reclame gen mall-ul de lunile trecute care era de o agresivitate rea de tot, incomodanta si inutila.
Ultima modificare: Joi, 10 Septembrie 2009
elga50, moderator
Of. Nu asta voiam sa spun cu mesajul de mai sus. Discutia de fata e doar un mod de a vorbi despre reclame in contextul in care multi utilizatori de internet se declara deranjati de publicitatea din siteurile pe care le viziteaza.

Explicatia mea era in ideea asta. Inteleg deranjarea unora, dar trebuie sa fie clar faptul ca noi chiar traim din reclama aia. Si ca fara ea, nici noi si nici cititorii n-am duce-o bine. E doar o discutie care sa faca oamenii sa constientizeze ca lucrurile sunt gratuite, dar gratuitatea are un pret.

Sper sa fi fost mai clar acum.
Da, acum este foarte clar! :)
Oricum, nu e rau daca mai dam cate un click pe ici, pe colo. Si da, gratuitatea are pretul ei. :)
PS. Impanarea cu reclame este chiar, vizual vorbind, binevenita, diversifica imaginea paginii, o umple de culoare, miscare. Mie imi plac spoturile, cu conditia spusa mai sus....
Ultima modificare: Joi, 10 Septembrie 2009
elga50, moderator
E buna aia cu pretul gratuitatii... =D>
Evident ca nu vrem reclame ci numai mesaje noi, asa cum altii vor mai degraba reclame indiferent de mesaje... ca fiecare vrea sa stea lucrurile exact asa cum il avantajeaza pe el mai mult.
E efoismul uman din noi, nu-l putem suprima.
In afara de genul de reclama care se intinde peste mesaje cand trece cursorul peste ea, restul sunt ok, chiar nu m-au deranjat. Si daca m-ar incomoda intr-o anumita masura, stiu ca e pretul platit de mine pentru ca am unde sa-mi impartasesc, gratuit, unele idei despre domeniul care ma pasioneaza.
Cam asa spus...
Inteleg ca e o "campanie" de constientizare cumva?
Putem cere ce reclame vrem? :)) IN ce domenii? ;)

Alte discuții în legătură

Reclame in site - sunt deranjante? Alin Popescu Alin Popescu Deschid aceasta discutie pentru ca ne intereseaza foarte tare in ce masura gasiti reclamele existente in Avocatnet.ro ca fiind foarte deranjante. De asemenea, ... (vezi toată discuția)
Probleme editare post gigel84 gigel84 Buna ziua, In primul post pe care l-am realizat pe acest site am reusit sa starnesc reactii negative din partea unui moderator. Este vorba de postul meu de ... (vezi toată discuția)
Stiai ca avocatnet are si o pagina de facebook? eliasav eliasav Stiu. Cum poate fi evitat acest mesaj de intampinare de pe site-ul avocatnet? multumesc (vezi toată discuția)