avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 169 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... drept civil - legea prescriptiei
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

drept civil - legea prescriptiei

Buna ziua! va rog frumos sa ma indrumati cat mai amanuntit posibil! Problema mea este ca am datorii la mai multe banci,5-6 banci, la un momet dat nu am mai putut sa platesc datoriile si dupa instiintari de plata am primit am primit executarile silite, de oarece eu nu detin nimic pe numele meu, nu au avut ce executa. Am inteles ca exista legea prescriptiei,de cand intra in aplicatie legea pentru mine si in cat timp de prescrie? tinind cont ca au trecut cel putin 5 ani de cand eu nu am mai putut plati aceste datorii.
Cel mai recent răspuns: LAKATOSGABRIEL , utilizator 23:56, 13 Februarie 2017
De principiu, termenul ptr.dreptul de a obtine executarea silta este de 3ani, dar este posibil ca executorul judecatoresc sa fi facut acte de intrerupere a prescriptiei,dupa intreruperea prescriptiei, incepe sa curga un nou termen.
SI CE POT FACE IN CAZUL ACESTA?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen prescriere amenzi sabrina__cr sabrina__cr Cunostiinta are ameniz d e 300.000 lei ultima primita in 2010 nu are bunuri sau loc dee munca de pe urma caruia sa ii poata f retinuta o anume suma ... (vezi toată discuția)
Executare silita credit banca sebastiannarita sebastiannarita Buna ziua, am si eu o intrebare. Am un credit facut la o banca din Romania(aia cu roz) din anul 2008. Din septembrie 2010, din pacate nu am mai reusit sa ... (vezi toată discuția)
Poprire florentinabb florentinabb Buna ziua! Intrebarea mea este mai pot fi executat silit prin poprire pt un credit din 2007? Ultima plata am efectuat-o in 2013. Nu s-a prescris deja in 3 ani? ... (vezi toată discuția)