avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu medical se inregistreaza in Revisal ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu medical se inregistreaza in Revisal ?

Buna ziua,

Am un angajat care este in concediu medical de 1 an de zile, avand concedii medicale de la o luna la alta. Trebuia inregistrat in Revisal? In aceasta perioada i se aplica si lui majorarea salariului monim pe economie ?
Va multumesc pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: mariaanghel , utilizator 15:23, 13 Februarie 2017
Concediile medicale nu se opereaza in REVISAL, iar majorarea salariului va avea loc la incetarea suspendarii c.i.m.
Pai trebuie sa ii suspend contractul de munca in revisal ? Uitati ce spune legea :
Suspendarea contractului individual de munca din cauza concediului medical nu se inregistreaza in ReviSal. HG 500/2011 actualizata privind ReviSal – registrul general de evidenta a salariatilor specifica expres aceasta exceptie la articolul 3, alineatul 2, litera h):

„Registrul se completeaza in ordinea angajarii si cuprinde urmatoarele elemente:
…………………..
m) perioada si cauzele de suspendare a contractului individual de muncă, cu excepţia cazurilor de suspendare în baza certificatelor medicale;”

Cunosc ce se prevede in lege si , prin urmare, este asa cum am mentionat eu ... nu se inregistreaza in REVISAL , concediile medicale.
Multumesc, voiam sa fiu cat mai explicita. O zi frumoasa!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajata insarcinata, inregistrare in revisal simavio simavio Buna ziua, Am o angajata care va naste in curand care sunt pasii de urmat pt mine inspector de personal?Cum inregistrez in REVISAL.Va multumesc. (vezi toată discuția)
Concediu fara plata in revisal seieoandana seieoandana Buna.Am o societate comerciala care in luna ianuarie 2012 are cativa angajati care sunt pe concediu fara plata toata luna,trebuie sa declar si in ... (vezi toată discuția)
Revisal daniela-claudia daniela-claudia Se raporteaza in Revisal concediul medical? (suspendarea cauzata de concediul medical) (vezi toată discuția)