avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 287 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Trebuie sa mai fac si o intampinare?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Trebuie sa mai fac si o intampinare?

Am facut cerere de chemare in judecata firmei la care am lucrat anterior,iar in citatia primita azi,scrie ca trebuie sa fac o intampinare cu 5 zile inainte de data procesului.E o greseala?Sau compania trebuie sa faca intampinare?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Mihail Cazacioc , Consilier juridic 22:11, 12 Septembrie 2009
Poate ca o data cu intampinarea compania a facut o cerere reconventionala, aratand ca si ea are pretentii impotriva dvs. Daca lucrurile stau asa atunci ar fi trebuit sa va trimita si cererea reconventionala pentru a putea face intampinarea.
Solutia este sa mergeti sa vedeti dosarul si sa luati o copie a cererii reconventionale, sau sa asteptati si la termen sa cereti amanare pentru a vi se comunica cererea.
Acum cu protestele astea, cred ca ar fi bine la termen sa rezolvati problema
Ultima modificare: Joi, 10 Septembrie 2009
Mihail Cazacioc, Consilier juridic
Cererea de intampinare se face numai de catre persoana care are calitatea de parat intr-un proces.Dumneavoastra nu aveti cum sa faceti intampinare in acest proces deoare ce aveti calitatea de reclamant.In cazul in care compania la care ati lucrat ar fi facut cerere reconventionala cu pretentii inpotriva dumneavoastra atunci ar fi trebuit sa primiti alaturi de citatie si o copie dupa acea cerere.E posibil sa fie o gresala a grefierului care a scris citatia sau dumneavoastra nu ati formulat corect cererea in drept si in fapt si presedintele va cere ca inainte cu 5 zile de termenul fixat pentru judecata saformulati o noua cerere in fapt prin care sa relatati motivele ,mai clar,care vau determinat sa chemati compania in judecata.
Daca este cazul sa faceti intampinare cel mai bine este sa asteptati prima infatisare unde puteti pune atat intampinare cat si completa cererea de chemare in judecata cu noi pretentii sau orice problema mai aveti, daca este cazul.
Multumesc tuturor pentru raspunsuri.Am omis sa spun ca am facut cerere pentru asistenta juridica gratuita.Poate ar trebui sa astept sa faca el demersurile necesare...Apropo,de unde stiu ca aceasta cereremi-a fost admisa?
Formulare de citatie sunt tipizate , prin urmare pe toate scrie ca trebuie sa se depuna intampinare cu 5 zile inainte de data procesului.
Daca ar fi facut cerere reconventionala, atunci instanta trebuia sa-i comunice s copia de pe aceasta cerere.

Puteti vedea in dosar ininte de inceperea sedintelor de judecata solutia data de catre instanta la cererea dvs de acordare de asistenta juridica gratuita.

Alte discuții în legătură

Proces divort ContSters74221 ContSters74221 stimati juristi! va rog sa ma ajutati cu explicatii despre un proces de divort in care eu am calitatea de parat.relatez mai jos evolutia procesului: in ... (vezi toată discuția)
Cererea reconventionala adriana.chiritescu adriana.chiritescu Buna seara, Sunt chemata in instanta de angajator pentru daune-interese.Fiind sarbatorile nu am posibilitatea sa discut cu un avocat in amanunt dosarul si ... (vezi toată discuția)
Citare parat Martonze Martonze Buna seara, In procesul de incredintare minor, s-a admis cererea mamei, tatal biologic depunand cerere reconventionala pentru vizita minor in tara si in ... (vezi toată discuția)