avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare teren

buna ziua, as dori sa vad niste pareri in legatura cu urmatoarea speta. in anul 2007 s-a concesionat o suprafata de 500 m patrati pe o perioada de 6 ani. in fiecare an s-au incheiat acte aditionale pentru calcularea pretului concesiunii raportat la indicele de inflatie. din 2013 nu s-a inceheiat niciun act aditional de prelungire a contractului de concesiune, ci doar acte aditionale prin care s-a calculat pretul raportat la indicele de inflatie. in fiecare an a fost achitat pretul pentru concesiune. a fost facuta cerere de cumparare. exista si o hotarare de consiliu local prin care se aproba vanzarea terenului in cauza. pe teren este amenajat si un iaz care nu este declarat, deci nu figureaza pentru a fi impozabil. intrebarea mea este daca este legala o asemnea vanzare avand in vedere faptul ca contractul de concesiune este un contract incheiat pe o perioada determinata, fiind normal ca acesta sa-si inceteze efectele la expirarea duratei convenite.
Cel mai recent răspuns: Petrina12 , utilizator 12:59, 18 Februarie 2017
Din ceea ce ați scris dvs inteleg ca dvs aveti un contract de concesiune si o alta persoana a formulat o cerere de cumpărare cu privire la terenul in discutie.
Totodata prin HCL s-a aprobat vanzarea respectivului teren.

Va sfatuiesc sa analizați clauzele contractului dvs de concesiune referitoare la modalitatile de încetare a contractului si totodata verificați dacă este stipulate in favoarea dvs in calitate de concesionar, un drept de preemptiune la vanzare. (acest drept va conferă un avantaj, respectiv dvs ca si concesionar trebuie sa fiti preferat la vanzare fata de un alt cumpărător, in condiții egale de pret. Asta in situatia in care doriti sa cumparati)
Fără a cunoaste in concret continutul contractului, nu va pot da un raspuns ferm cu privire la legalitatea vânzării mentionate de dvs.
contractul de cocesionare a expirat in 2013, suntem in 2017. Nu mai aveti niciun drept de preemptiune. Participati la licitatie ca oricare al pretendent.
cererea de vanzare a fost facuta de catre mine in aprilie 2016, iar vanzarea a fost aprobata prin hotarare de consili local. insa din ce spune jurista primariei ca nu se poate realiza vanzarea si nu inteleg de ce. intrucat eu cred ca este legala o asemenea vanzare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren concesiune - cumpĂrare Turmason Turmason Am teren concesionat de la comuna .........., jud. ........... în contractul concesiune se prevede la cap. Termenul contractului ” durata concesiunii este ... (vezi toată discuția)
Concesiune - riscuri bogdanfinante bogdanfinante am o rugaminte , stie cineva avizat ce riscuri sint la cumpararea unei concesiuni pt un teren? multumesc anticipat:O (vezi toată discuția)
Contract concesiune monalisaalina monalisaalina Daca intr-un contract de concesiune scrie ca perioada de concesiune este de 50 de ani spesificandu-se ca perioada de recuperare a pretului este de 10 ani,ce ... (vezi toată discuția)