avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract concesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract concesiune

Daca intr-un contract de concesiune scrie ca perioada de concesiune este de 50 de ani spesificandu-se ca perioada de recuperare a pretului este de 10 ani,ce reprezinta acest lucru?si as mai intreba,in momentul cand voi dori sa cumpar acest teren concesionat ,redeventa paltita pana in acel moment se va scadea din pretul cumpararii?sau redeventa este doar pt dreptul de folosinta asupra terenului?
multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters36411 , utilizator 14:46, 9 Octombrie 2009
redeventa este numai pentru folosirea terenului
In conformitate cu prevederile OUG 54/2006 aprobat si modificat prin Legea 22/2007, privind regimul contractelor de concesiune de bunuri proprietate publica, "contractul de concesiune este acel contract, incheiat in forma scrisa, prin care o autoritate publica, numita concedent, transmite pe o perioada determinata, unei persoane denumite concesionar, care actioneaza pe riscul si raspunderea sa, dreptul si obligatia de exploatare a unui bun proprietate publica, in schimbul unei redevente".
Mai departe voi incerca sa va raspund cat mai precis, punctual:
1. Durata maxima prevazuta de lege este de 49 de ani de la data semnarii, nu 50.
2. Termenul de 10 ani de recuperare a pretului este acel termen in care concedentul isi obtine, din plata redeventei, valoarea estimata a bunului, la data concesionarii lui. Aceasta estimare se face, de obicei in caietul de sarcini al procedurii de concesionare, pentru justificarea concesionarii bunului ce apartine autoritatii publice.
3. Pe cale de consecinta a definirii legale a concesionarii, pe care v-am citat-o la inceputul raspunsului, plata redeventelor reprezinta numai plata transmiterii si utilizarii bunului pe perioada contractuala. Aceasta nu exclude insa posibilitatea existentei in contract a unor clauze (precum cea de preemptiune la cumpararea de catre concesionar, in situatia in care, la sfarsitul perioadei de concesionare, concedentul hotaraste sa vanda bunul) favorabile concesionarului in diferite situatii.
4. Este foarte important de vazut contractul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Redeventa in cazul concesionarii de cabinete medicale giani_cainele giani_cainele sunt medic specialist medicina de familie si vreau sa concesionez un cabinet la tara Mentionez ca acel cabinet functioneaza in cadrul primariei,adica ... (vezi toată discuția)
Redeventa apele romane alexandru08 alexandru08 Buna ziua. Va rog mult sa-mi spuneti \"unde scrie\" ca trebuie platita o anume redeventa (in caz de exploatare) pt apele romane? exista o lege oug ceva? ms ... (vezi toată discuția)
Cum fac sa inchiriez sau sa concesionez un teren andreeabarbosu andreeabarbosu am un magazin pe proprietatea mea si as vrea sa concesionez sau sa fac un contract de inchiriere pentru terenul din fata magazinului.acest teren este pe ... (vezi toată discuția)