avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 319 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... TEREN CONCESIUNE - CUMPĂRARE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

TEREN CONCESIUNE - CUMPĂRARE

Am teren concesionat de la comuna .........., jud. ........... în contractul concesiune se prevede la cap. Termenul contractului ” durata concesiunii este durata existentei construcției, Amortizarea terenului se face în 25 ani. După îndeplinirea termenului de amortizare a terenului și constatarea exdistenței construcției la acea dată, partea întâi, concendentul, va atribui în proprietate părții a dăua, concesionarului, terenul care face obiectul prezentului contract”. La cap. INCETAREA CONCESIUNII PRIN VÂNZARE - în cursul derulării contractului, dar numai după finalizarea lucrărilor de construire a locuinței (cu proces verbal de recepție finală) și în baza declarației de impunere a clădirii, concesionarul de bună credință (concesionarul), își poate manifesta intenția de cumpărare a terenului care face obiectul concesiunii, acesta beneficiind de un drept de preempțiune. Aprobarea vânzării terenului este supusă HCL. Prețul de vânzare se stabilește pe baza unui raport de evaluare întocmit de concendent, în speță CLS, la cererea și pe cheltuiala concesionarului.
ÎNTREBARE
- După 25 ani devin proprietar al terenului concesionat s-au trebuie să-l cumpăr;
- La stabilirea prețului cumpărării se ține cont de amortizarea prin plata concesiunii;
- Ce trbuie să fac dacă se fixează un preț foarte mare aproape de prețul de vânzare a terenurilor pe piață.
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 22:50, 10 Februarie 2021
În niciun caz nu deveniți proprietar dupa 25 de ani de concesiune

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de concesiune , va rog lamuriri adryanoo_boy adryanoo_boy In anul 2011 am inceput constructia unei case pe un teren concesionat de primaria unei localitati. Pretul concesiunii a fost de 894 lei/an +rata inflatiei , ... (vezi toată discuția)
Teren in concesiune adryanoo_boy adryanoo_boy In anul 2011 am inceput constructia unei case pe un teren concesionat de primaria unei localitati. Pretul concesiunii a fost de 894 lei/an +rata inflatiei , ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren Petrina12 Petrina12 buna ziua, as dori sa vad niste pareri in legatura cu urmatoarea speta. in anul 2007 s-a concesionat o suprafata de 500 m patrati pe o perioada de 6 ani. in ... (vezi toată discuția)