avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 260 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Probleme serioase in bloc nou
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Probleme serioase in bloc nou

Buna ziua,
Am achizitionat un apartament, intr-un bloc nou, in Bucuresti vara trecuta. Pe actele eliberate se specifica clar ca este un apartament cu clasa de energie A+, dar in realitate el se incadreaza sub D, avand in vedere ca pereti sunt foarte reci, geamurile termopan nu inchid deloc bine si usile de la intrare nu etanseaza, incat sa opreasca agentul termic sa iasa din incapere.
Au fost enorm de multe rugaminti atat la dezvoltator cat si la firma de termopane, dar totul in zadar. In afara acestor nereguli, am descoperit ca podul nu este ignifug si hidrofob, tevile de scurgere ale acoperisului nu sunt prinse etans si acum este un risc sporit de a se forma turturi, subsolul are izolatie mica si vecinii de la parter platesc inca odata in plus factura la gaz, fatada blocului este neterminata, desi au promis ca o vor remedia, pana acum inca nu s-a apucat de ea, de mai bine de jumatate de an ne tot rugam sa o termine, interior scarilor arata execrabil, lipsa interfoane functionale, pod neizolat (are doar o placa de rigips ca si terminatie din apartamentul superior), curtea interioara a inceput sa se macine si multe altele.
Cum am putea sa ii tragem la raspundere avand in vedere ca mai are doar 2-3 apartamente de vanzare si vor pleca, ramanand in pom toate aceste probleme grave si o sa ne creasca facturile pentru a remedia prin asociatia de locatari.
Cel mai recent răspuns: Victor Brosser , Alte profesii 17:05, 21 Februarie 2017
La nivelul imobilului de locuit in comun este constituita asociatie de proprietari ?
Daca exista infiintata asociatie de proprietari,este de preferat ca aceasta sa notifice oficial dezvoltatorul cu obligatia achitarii obligatiilor contractual asumate ca termen de finalizare si calitate,sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta
Daca nu exista infiintata asociatie de proprietari,ar trebui la proprietarii sa contacteze persoana specializata care sa analizeze responsabil contractele de vanzare cumparare si eventual sa hotarasca strategia de reprezentare si de aparare a intereselor proprietarilor in raport si fata de dezvoltator
In primul rand, aveti asociatie de proprietari constituita sau nu?
Asociatia se poate ocupa numai de propietatea comuna.
Constructorul este obligat prin lege sa ofere garantie pt. lucrarile executate sau pe care trebuia sa le execute.
De exemplu: pt. structura = 100 ani;
pt. lucrari ascunse = 10 ani; etc.
Parerea mea este ca trebuie sa discutati cu un avocat si sa deschideti un proces colectiv (toti proprietarii) impotriva dezvoltatorului si constructorului pentru a termina lucrarile respective si pentru recuperarea eventualelor pagube si despagubiri.
Cu vorba buna nu o sa reusiti, pana nu o sa vada ca v-ati organizat si deschideti un proces o sa va duca cu vorba.
succes

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insusirea de catre constructor a spatiilor cu alta destinatie din bloc - abuz sau drept? adila adila Locuiesc intr-un bloc nou in care constructorul cu ocazia dezlipirii, a intabulat pe numele sau toate spatiile cu alta destinatie decat locuinta in scopul de a ... (vezi toată discuția)
Proiect instalatii sanitare Almaris Almaris As avea rugamintea sa ma indrumati in cazul in care ati facut demersuri pentru obtinerea proiectului de instalatii sanitare ale imobililului(blocului) unde ar ... (vezi toată discuția)