avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 373 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Inscrisuri privind domiciliului economic in cazul PFI
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Inscrisuri privind domiciliului economic in cazul PFI

Va rog sa ma sfatuiti ce solutii exista pentru rezolvarea urmatoarei situatii.
La inceputul acestui an, sotul meu si cu mine, in calitate de coproprietari ai apartamentului in care locuim, am fost de acord cu inregistrarea la adresa noastra de domiciliu a sediului/domiciliului fiscal al unei PFI. Am dorit sa ajutam in acest mod o ruda apropiata care nu are niciun imobil in proprietate si care schimba relativ frecvent “adresa unde locuieste efectiv”. Practic i-am oferit acea stabilitate ceruta de lege in privinta domiciliului fiscal. Obiectul de activitate al PFI il reprezinta prestarea de servicii de traducere si interpretare (profesie libera). In contractul de comodat semnat cu ruda noastra in vederea obtinerii CIF-ului la ANAF, am precizat in clar ca suntem de acord doar cu inregistrarea sediului fiscal la domiciliul nostru, dar nu si cu desfasurarea vreunei activitati economice al acestei PFI.
Ulterior am dorit sa depunem la DGITL o noua declaratie fiscala pentru stabilirea impozitului pe cladiri (formular ITL001) + alte documente solicitate cf. site-ului institutiei, insa dosarul ne-a fost refuzat. Inspectorul DGITL ne-a solicitat sa prezentam si inscrisuri din care sa rezulte adresa la care aceasta PFI isi desfasoara efectiv activitatea economica. Desi am argumentat ca acest ultim document consider ca trebuie sa ii fie solicitat direct PFI in relatia cu DGITL/ ANAF, iar traducerea si interpretarea poate presupune o activitate prestata la terti, mi s-a explicat ca nu vor accepta inregistrarea dosarului fara dovada scrisa a domiciliului economic.
Important de precizat ca, inainte de semnarea contractului de comodat, am discutat si cu un inspector ANAF. Acesta ne-a asigurat ca nu ne complicam prea mult si ca singura responsabilitate pentru noi, comodantii, va fi aceea de a depune o noua declaratie fiscala la DGITL pentru apartamentul in care locuim.
Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Traducator autorizat de mj lucylucy lucylucy Fiul meu a primit autorizatia de traducator si interpret de la MJ.Ca sa poata desfasura o activitate independenta in aceasta directie,care ar fi pasul ... (vezi toată discuția)
Sediul social al firmei SergiuHar SergiuHar Bună ziua. Dacă las o persoana sa isi puna sediul firmei pe domiciliul meu, ce riscuri am din punct de vedere legal? (vezi toată discuția)
Ca pfa traducãtor-interpret autorizat de m.j. mai trebuie sã mã înregistrez ºi la o.n.r.c.? dvdiaconescu dvdiaconescu Sunt Traducator-interpret autorizat, Persoana Fizica Autorizata si m-am inregistrat in iulie 2010 direct la Administratia Financiara de care apartin, in baza ... (vezi toată discuția)