avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Contract de prestari servicii neonorat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Contract de prestari servicii neonorat

Buna ziua,
In anul 2015 m-am casatorit si pentru acest eveniment am incheiat cu jumatate de an inaintea evenimentului contracte de prestari servicii foto/video cu doua persoane Termenul de livrare al materialelor a fost stabilit undeva la 90 de zile , iar una dintre conditiile lor a fost : plata integrala dupa finalizarea evenimentului.
Dupa mai bine de 1 an de la data la care ar fi trebuit sa mi se livreze materialele ei tot gasesc pretexte pentru a amana momentul, chiar daca anterior mi-au mai dat diverse termene spunandu-mi ca inca nu au terminat si nu vor sa se grabeasca alterand astfel calitatea pozelor / filmului. Toate aceste "discutii" au fost purtate pe email ( la telefon nu mai raspundeau) in care se specifica de fiecare data alte termene si scuzele lor pentru fiecare intarziere.
Care este procedura legala pentru a intra in posesia materialelor tinand cont ca am platit integral serviciile la finalul nuntii , dar fara nici o chitanta .In schimb am confirmarea lor pe email ca se vor revansa pentru intarziere si am si martorii care au fost la eveniment care pot confirma ca s-a platit integral .
Va multumesc si astept cu interes un sfat in acest sens.
~ Conținut șters la cerere ~
Pare sa fie un litigiu civil.
Ar fi posibil sa fie și o înșelăciune dar trebuie sa existe elemente infracționale pentru a se ajunge la aceasta concluzie.
Este nejustificata întârzierea sub aspect civil.
Chitanta nu a fost eliberata pt ca am omis eu sa o cer si nici ei nu mi-au dat-o. Plata a fost facuta dimineata dupa nunta.
Inselatoria cred ca vine prin faptul ca dupa un an de zile nu mai raspund la telefoanele mele ci doar la mailuri si atunci au diferite pretexte sa amane livrarea materialelor. Am cerut dovezi ca mai exista aceste materiale iar ei au tot promis ca le vor trimite, au intarziat de nenumarate ori si au adus motive ori ca nu a functionat internetul, ori ca au fost plecati in concediu...
Multumesc pentru raspuns.
Va rog sa detaliati ce inseamna sa existe elemente infractionale in cazul meu.
Daca in contractul semnat de noi este specificat in clar 90 de zile ca termen de livrare, dupa inca un an de la data termenului limita in care eu nu am intrat in posesia materialelor la ce se incadreaza?
Multumesc.

Dacă nu aveți chitanta e complicat.
Elemente infracționale nu pot exista dacă nu ați plătit.

Totul depinde de abordarea generala și nu de ceea ce ziceți.

Dacă au venit sa filmeze oricum nu este infracțiune.

Alte discuții în legătură

Posibil inselat sau pacalit de cameraman Gica2015 Gica2015 Buna ziua , As avea si eu o intrebare , poate ma poate ajuta cineva cu un raspuns sau sa ma indrume intr-un fel . Am facut un contract de mana cu un ... (vezi toată discuția)
Platit avans mobila, fara a obtine mobila. solicit sfaturile dvs. mir75 mir75 Am dat bani ca avans pentru a comanda mobila, iar persoana respectiva care a primit banii ma tot amana cu aducerea mobilei. A trecut deja foarte mult timp (un ... (vezi toată discuția)
Anulare contract prestari servicii dani0803 dani0803 in iulie 2013 am incheiat un contract cu o formatie de muzica pentru a-mi canta la nunta ce urma sa o fac in 07.06.2014, dar ulterior am aflat ca in acea data ... (vezi toată discuția)