avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Achizitie utilaje second hand
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Achizitie utilaje second hand

De ceva timp ma gandesc sa imi deschid o vulcanizare auto profesionala, cu mai multe rampe, motiv pentru care mi-ar trebui mai multe utilaje care sa faca acelasi lucru, gen 3 masini de dejantat, 3 masini de echilibrat, etc...
Avand in vedere ca pretul utilajelor noi ar fi destul de mare, am cautat second hand. Problema este ca cei care le vand nu pot elibera facturi/chitante, motiv pentru care stau si ma intreb daca acestea nu ar trebui sa intre in patrimoniul societatii, in mod legal, deci cu acte si tot ce trebuie. Banuiesc ca sunt controale si esti luat la intrebari...
Ar fi ok ca societatea sa le utilizeze fara sa aiba acte?
Ar fi suficient un contract incheiat la notar?
Cum ar trebui procedat?
Cel mai recent răspuns: RogerChavez , utilizator 12:06, 25 Mai 2023
Am inteles: vechi ca cele noi sunt scumpe. Dar si cele vechi trebuie sa aiba acte de provenienta.

Decat vechi mai bine noi. Vedeti posibilitatea de accesare de fonduri europene.
Am un amic care are cate un utilaj, nu trei + splatorie auto facute prin fonduri.
Ultima modificare: Vineri, 24 Februarie 2017
Darie Tudor, utilizator
Din ce stiu eu merge facut un contract de vanzare-cumparare (de preferat autentificat la notar, avocat) in care cel ce va vinde isi asuma ca bunul ii apartine in totalitate si ca e liber de sarcini, iar plata bunului sa o faceti cu dispozitie de plata. Si asa le treceti in patrimoniul societatii.

Sau varianta propusa de domnul Darie.

Start-up Nation: Condițiile în care statul îți va acoperi aproape toate cheltuielile, dacă începi o afacere în 2017
În cadrul programului de finanțare Start-up Nation Romania, întreprinderile nou-înființate vor putea solicita un ajutor de până la 44.000 de euro pentru plata chiriei, achiziția de utilaje și instalații, dar și pentru mașini de transport și echipamente IT, întreaga sumă fiind nerambursabilă. Vor fi eligibile proiectele implementate în mediul urban și în regiunile mai puțin dezvoltate, cu excepția regiunii București-Ilfov.

www.avocatnet.ro/content/art...
Se poate ca o societate sa utilizeze in activitatea ei utilaje pe care nu le are in patrimoniu?
Ma gandesc ca am gasit prea multe utilaje, folosite in prezent de societati, si pentru care nu pot fi oferite facturi.
E legal ca o societate sa isi desfasoare acivitatea cu niste utilaje pe care nu le detine in acte?
Este legal ca o societate sa desfasoare diferite activitati cu utilaje pe care nu le detine in acte, cu conditia ca alta societate sau pfa sa le detina. Societatea dv incheie contracte de prestari servicii cu societatile x, y, z, iar pentru diferitele servicii prestate se vor emite facturi.
Daca stii pe ce surse sa cauti utilaje vechi poti gasi la un pret foarte bun. Important ca proprietarul sa poata sa demonstreze ca sunt autentice sau un act de procurare.

Alte discuții în legătură

Spălătorie auto prin fonduri europene Cri_maria Cri_maria Buna seara ! Am citit într-un articol că se oferă bani prin fonduri europene și pentru o spălătorie auto....Care sunt primi pași pentru a accesa fonduri ... (vezi toată discuția)
Proect european Zonte Iulian Zonte Iulian Buna ziua, Ma numesc Zonte Iulian si detin un teren an comuna Malusteni judetul Vaslui, comuna in jur de 3000 de Persoane. Avand acest teren m-am ... (vezi toată discuția)
Probleme start-up nation CalinL CalinL Buna ziua. In 2019 am primit finantare prin programul Start-up Nation. Am avut probleme cu un teren unde am dorit sa construiesc o hala pentru un service ... (vezi toată discuția)