avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 334 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariul minim pe economie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariul minim pe economie

Buna ziua. Lucrez la o firma de paza cu contract pe 3 luni cu varianta de prelungire si as dori sa stiu daca de la 1 februarie trebuie sa scrie pe contract salariul minim pe economie de 1450 sau poate sa mai amane si sa scrie tot 1250 cat era salariul vechi.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:27, 26 Februarie 2017
In speta, se va emite o decizie de majorare a salariului sau se va incheia un act aditional de modificare a acestuia incepand cu 01.02.2017.
Adica exista riscul ca in luna martie sa iau tot 1250 brut sau e 100% sigur ca voi lua 1450 ? De exemplu daca cer maine o copie a contractului si pe contract scrie ca in luna februarie am tot 1250 brut ce pot face? Multumesc.
Dvs trebuie sa solicitati decizia de majorare a asalariului la1450 lei sau actul aditional de modificare a acestuia.

De cate ori intervine o modificare la c.i.m. nu trebuie sa se schimbe continutul c.i.m. prin incheierea unuia nou...modificarea c.i.m. se poate face :
- prin act aditional cu acordul partilor

- prin decizie a angajatorului, in conditiile prevazute de Codul Muncii.

Cand veti primi salariul pentru luna februarie in luna martie trebuie sa incasati 1450 lei brut - 1065 lei net.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz semnare act aditional CROSETEL CROSETEL Ma confrunt cu doua situatii ; -la nivel de firma s-a hotarat majorarea salariul la toto angajatii cu o anumita suma -la salariatii care au salariul minim pe ... (vezi toată discuția)
Salariul minim pe economie gera67 gera67 Buna ziua. La CIM cu timp partial, 12 ore/ luna =100lei NET in prezent, se impune act aditional ptr. marirea tarifului orar de 8, 74 lei ptr. cele 12 ... (vezi toată discuția)
Crestere salariu minim brut-concediu medical gillu gillu Buna ziua. Avand in vedere cresterea salariului minim brut de 1450 lei de la 1 februarie, in situatia angajatilor care se afla in concediu medical, care este ... (vezi toată discuția)