avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... salariul minim pe economie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

salariul minim pe economie

Buna ziua.
La CIM cu timp partial, 12 ore/ luna =100lei NET in prezent, se impune act aditional ptr. marirea tarifului orar de 8, 74 lei ptr. cele 12 ore, incepand cu 01 februarie?
Trebuie inregistrat la ITM inainte de 01 feb. sau si in urmatoarele 20 de zile.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 13:06, 6 Februarie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In termen de 19 zile lucratoare de la data de 01.02.2017 se transmits Revisal cu majorarea salariului.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Scuze....... termenul este de 20 de zile lucratoare.
Daca gresesc, rog sa ma corectati.

Eu stiu ca modificarile facute la cim trebuiesc anuntate la inspectia muncii prin Revisal, cel mai tarziu cu 1 zi inainte de data la care respectiva masura/modificare isi produce efectul.
Eu asa am procedat pana acum, iar daca a fost mai devreme - chiar ca nu a mai contat.

Ca sa fie mai concret - daca modificarea (marirea) salariului minim brut pe ţară garantat in plata isi produce efecte incepand cu 01.02.2017, atunci anuntarea la insp. muncii prin Revisal trebuie facuta in cursul lunii ianuarie 2017, cel mai tarziu pe data de 31.01.2017.

Repet, eu asa stiu, si as multumi de pe acum lui @freeelis daca clarifica informatia data mai sus.

gera67,

Din cate stiu pentru 100 lei in mana, in conditiile in care val. salariului minim brut pe tara garantat in plata este de 1450 lei/luna, pentru 12 ore lucrate, salariul brut este de 121 lei, iar cheltuiala salariala este de 150 lei, deci atentie!
Ultima modificare: Miercuri, 11 Ianuarie 2017
Adam Grecu, utilizator
Va redau ca sa intelegeti prevederea legala :

HG 500/2011
art.4
...
(2) Orice modificare a elementelor prevăzute la art. 3 alin. (2) lit. a), d)-l) se transmite în registru în termenul prevăzut la art. 17 alin. (5) din Legea nr. 53/2003, republicată, cu modificările şi completările ulterioare. Excepţie fac situaţiile în care modificarea se produce ca urmare a unei hotărâri judecătoreşti când înregistrarea în registru se face în termen de 20 de zile de la data la care angajatorul se prezumă, potrivit legii, că a luat cunoştinţă de conţinutul acesteia.
....

art.3
(2) Registrul privat se completează în ordinea încheierii contractelor individuale de muncă şi cuprinde următoarele elemente:
.....
l) salariul de bază lunar brut şi sporurile, astfel cum sunt prevăzute în contractul individual de muncă;
.....

Codul Muncii
art.17
....
(5) Orice modificare a unuia dintre elementele prevazute la alin. (3) in timpul executarii contractului individual de munca impune incheierea unui act aditional la contract, intr-un termen de 20 de zile lucratoare de la data aparitiei modificarii, cu exceptia situatiilor in care o asemenea modificare este prevazuta in mod expres de lege.
....

Asadar, termenul este de 20 de zile lucratoare de la data aparitiei modificarii..adica de la data de 01.02.2017.
Multumim pentru clarificare.
Drept sa va spun, nu-mi aduc aminte de unde am informatia - cu cel putin 1 zi inainte de data la care respectiva masura/modificare isi produce efectul.
Stiam ca in Codul muncii, art. 17, termenul este de 20 zile lucratoare, dar in conditiile cand nu exista Revisalul si mergeam cu actele aditionale in manuţa la ITM.
In fine, asta este.

Alte discuții în legătură

Noutati privind salariile din 2012 ? eleodor-popescu eleodor-popescu Buna ziua. As dori si eu niste raspunsuri. Firma la care lucrez are un nr de salariati angajati cu salariul minim (fara sporuri), deci nu a trebuit sa ... (vezi toată discuția)
Act aditional in perioada co BOSKY BOSKY Cum se poate face o modificare salariu si durata muncii cu 01 daca salariatul este in concediu de odihna pana pe 04 ? (vezi toată discuția)
Modificare salariu la 750 lei pentru cim suspendat trandafir2 trandafir2 Buna ziua, De la 1 feb 2013 se modifica salariul minim la 750 lei. Cum se procedeaza in situatia in care contractul de munca este suspendat (pana la ... (vezi toată discuția)