avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Plata apa meteorică sau apa de ploaie
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Plata apa meteorică sau apa de ploaie

Ce pot sa fac deoarece compania de distribuție a apei îmi facturează apa meteo. Menționez că nu locuiește nimeni la aceasta adresa deci nu am consum de apa potabilă și nu se folosește canalizarea ptr apele uzate.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 10:41, 27 Februarie 2017
Nu puteti face nimic. Apa meteo se plateste chiar daca nu locuieste nimeni la adresa.
@cyan a scris
Nu puteti face nimic

Este subiect delicat ,in care exista opinii contradictorii
Apele pluviale =meteorice si de suprafata din intravilanul localitatilor se evacueaza prin reteaua publica de canalizare.
Cantitatea de apa meteorica preluata de reteaua de canalizare se determina conform prevederilor SR 1846-2:2006, prin îinmultirea cantitatii specifice de apa meteorica, comunicata de A.N.M. pentru luna anterioara emiterii facturii, cu suprafetele totale ale incintelor construite si neconstruite, declarate de fiecare utilizator
Facturarea apei meteorice este efectuata conform H.G. 1591/2002, care prevede:
„cantitatea de apă meteorică preluată de reţeaua publică de canalizare este determinată prin înmulţirea cantităţii specifice multianuale de apă meteorică, stabilită conform normativelor în vigoare, cu suprafeţele totale ale incintelor construite şi neconstruite, declarate de fiecare utilizator.”

Apa meteorica este prevazuta de disp Legii nr 51/2006 a serviciilor comunitare de utilitati publice și Ordinele Preşedintelui A.N.R.S.C nr. 65, 88, 89, 90 din 2007 prin care s-au stabilit norme de aplicare a acestei legi,Legea nr.241/22.06.2006 Legea serviciului de alimentare cu apa si de canalizaremSR 1846/2 – 2006 Determinarea debitelor de apa meteorica evacuate prin canalizare

[ link extern ] .

In prezent, Legea 326/2001 a serviciilor publice de gospodarie comunala, cat si Legea 634/2002 de aprobare a Ordonantei Guvernului nr. 32/2002 privind reorganizarea si functionarea serviciilor publice de alimentare cu apa si canalizare, reglementeaza serviciul de canalizare si epurare a apelor meteorice , in timp ce STAS-ul 1846-90 stabileste metodele de determinare a debitelor de canalizare, inclusiv a ” debitelor de ape meteorice”.
Toate aceste reglementari legale demonstreaza ca serviciul de canalizare si epurare a apelor meteorice este un serviciu distinct care trebuie platit doar de catre Primarii.
Prin hotarari ale consiliilor municipale ,peste 15 primarii din tara au hotarat desfiintarea obligatiei de plata apa meteorica pentru persoanele fizice

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apa meteorica MariusTimiosara MariusTimiosara Buna, Am si eu o dilema, Locuiesc la casa si nu am nici un canal de scurgere a apei meteorice pe linga casa sau pe intraga proprietate , totusi platesc ... (vezi toată discuția)
Repartizare consum apa ancarapan ancarapan Luna aceasta am constatat o problema la factura de apa(Apa Nova):serviciile de colectare apa meteorica ajung ca suma aproape la nivelul consumului de apa ... (vezi toată discuția)
Apa, apa de ploaie aneta_sobo aneta_sobo 1. De ce furnizorii de apa sunt societati comerciale S.A ? Pun aceasta intrebare din urmatoarele motive: - apa o primim de la Bunul D-zeu, ... (vezi toată discuția)