avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Pierderi de apa
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Pierderi de apa

Buna ziua
Daca ma puteti lamuri cu o problema...

Asociatia de proprietari are pierderi la apa si aceste pierderi se pun la plata pentru fiecare apartament.
Locuiesc intr-un bloc in care apa este trasa separat si avem apometre clasa C, aceeasi clasa cu apometrul general.
Este legal ca aceste pierderi sa fie suportate de proprietari?

Multumesc
Ce inseamna apa trasa separat?
Adica branşament individual
Nu aveti apometru general de bransament in baza caruia se emite factura lunara consum apa ?
Da ..este apometrul general clasa C si apometrul de apartament tot clasa C
1. Daca aveti bransament separat platiti apa conform apometrului de la acest bransament si nu va mai trebuie alte apometre in casa, in baie, in bucatarie.... asemenea situatii sunt, de regula, la case si nu la bloc.

2. Daca locuiti intr-un bloc exista un bransament si un apometru general pentru tot blocul sau toata scara de bloc iar in fiecare apartament exista (sau nu) apometre individuale in baie si bucatarie. Furnizorul factureaza (ca si in primul caz) conform indicatiilor apometrului general de la bransament. Iar proprietarii de apartamente (organizati sau nu in asociatie de proprietari) trebuie sa achite aceasta factura. Existenta apometrelor individuale din apartamente nu inseamna ca sunt bransamente individuale.

Care este de fapt situatia la dumneavoastra?

Alte discuții în legătură

Cum se calculeaza pierderile de apa? danmocanescu danmocanescu Consumul total al apometrelor din apartament este de 5 mc. pierderi de apa (datorita unei sparturi la subsol) s-a stabilit de 30 mc/ap. facturarea s-a facut ... (vezi toată discuția)
Factura apa nova radulescuecaterina radulescuecaterina Buna ziua, In ultimul timp factura de la apa nova vine cu foarte multi mc, si am dori sa eliminam prezumtia ca avem pierderi. Va rugam sa ne sfatuiti la ... (vezi toată discuția)
Pierdere apa la asociatia de locatari arakys arakys Locuiesc la bloc si am montate apometre dar pe langa consumul inregistrat, platesc in plus si alte cantitati de apa. Este normal si legal ca asociatia sa ma ... (vezi toată discuția)