avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Rog urgent raspuns, are legatura cu scoala
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Rog urgent raspuns, are legatura cu scoala

Nu stiu unde exact se incadreaza acest subiect dar eu il postez aici. Niste parinti din zona m-au rugat sa ma interesez ce pot ei sa faca pentru a stopa vanzarea se alcool, tigari si activitatea jocurilor mecanice de langa scoala (nici 20 de metri). Ei ar vrea sa stie unde pot face o petitie sau o sesizare in aceasta privinta.
Eu nu am gasit legea care sa interzica vanzarea se alcool si tigari insa stiu ca exista dar parca a disparut de pe fata internetului :)).
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: godspeed , utilizator 19:04, 13 Septembrie 2009
Pana veti gasi un raspuns mai precis, iata cateva din legile care ar putea contine reglementarea situatiei (din pacate acum nu pot verifica starea legilor si incidenta lor):

HG nr. 348/ 2004 privind exercitarea comerţului cu produse şi servicii de piaţă în unele zone publice;

Ordin nr. 1.955/1995 pentru aprobarea Normelor de igienă privind unităţile pentru ocrotirea, educarea şi instruirea copiilor şi tinerilor cu modificările şi completările ulterioare (Ordinul nr. 1033/2004);

Ordin nr. 1563/2008 pentru aprobarea Listei alimentelor nerecomandate preşcolarilor şi şcolarilor şi a principiilor care stau la baza unei alimentaţii sănătoase pentru copii şi adolescenţi;

Legea nr. 349/2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun, modificată şi completată prin O.G. nr. 13/2003, Legea nr. 275/2003 si Legea nr. 90/ 2004, cu modificările şi completările ulterioare;

HG nr.128/1994 privind unele măsuri pentru asigurarea condiţiilor de dezvoltare fizică şi morală a elevilor şi studenţilor;

Legea nr. 363/2007 privind combaterea practicilor incorecte ale comercianţilor în relaţia cu consumatorii şi armonizarea reglementărilor cu legislaţia europeană privind protecţia consumatorilor ;

Legea pentru prevenirea si combaterea efectelor consumului produselor din tutun, legea nr 349/2002, publicata in M.Of. partea I nr 435/21.06.2002 . art.30 alin 7ind1:
Se interzice comercializarea produselor din tutun in unitatile economice situate in incinta si la o distanta mai mica de 50 metri fata de orice punct de acces in spitale si unitati de invatamant, cu exceptia unitatilor de invatamant superior. Distanta se va masura pe lungimea drumului public.



Sesizarea o puteti adresa OPC, Inspectia Sanitara de Stat si inspectoratului scolar judetean.
Ultima modificare: Duminică, 13 Septembrie 2009
godspeed, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consum alcool si tigari in jurul scolilor armo armo care sant legile care reglementeaza la ce distanta de o scoala se poate comercializa alcool si tutun? (vezi toată discuția)
Vânzarea de alcool in parcuri chiosc Alex b1 Alex b1 Buna ziua În curând urmează să iau un mic chioșc in parcul unui oras unde se vinde vata si floricele. Întrebarea mea este daca pot vinde si băuturi ... (vezi toată discuția)
Vanzare alcool si tutun langa gardul scolii alina_maxim alina_maxim Buna ziua, La intrarea in curtea unui liceu cu internat din Iasi s-a deschis recent un magazin care vinde (printre altele) alcool si tutun inclusiv ... (vezi toată discuția)