avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale vanzare alcool si tutun langa gardul scolii
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

vanzare alcool si tutun langa gardul scolii

Buna ziua,

La intrarea in curtea unui liceu cu internat din Iasi s-a deschis recent un magazin care vinde (printre altele) alcool si tutun inclusiv liceenilor si in special celor care locuiesc in camin.
Pentru cei care locuiesc in camin vinde alcool si tigari pe datorie si pastreaza cartea de identitate a copiilor drept garantie.

Care este calea legala de abordare a acestei situatii?

Spatiul este inchriat chiar de la liceul respectiv. Am incercat fara succes sa discut cu conducerea liceului.

Mai mult, patronul are o atitudine sfidatoare si se lauda ca are "pile" si nu ii pot face nimic si ca daca vreau sa ma judec cu el caci are bani.

Multumesc frumos,

Alina Maxim
Cel mai recent răspuns: Lorinn.Lazar , utilizator 09:00, 2 Aprilie 2018
ordonanta Guvernului nr. 5/2008 privind modificarea si completarea Legii nr. 349/2002 pentru prevenirea si combaterea efectelor consumului produselor din tutun

6. La articolul 3, dupa alineatul (6) se introduce un nou alineat, alineatul (61), cu urmatorul cuprins:
"(61) Se interzice vanzarea produselor din tutun tinerilor cu varsta sub 18 ani."

7. La articolul 3, dupa alineatul (7) se introduce un nou alineat, alineatul (71), cu urmatorul cuprins:
"(71) Se interzice comercializarea produselor din tutun in unitatile economice situate in incinta si la o distanta mai mica de 50 metri fata de orice punct de acces in spitale si unitati de invatamant, cu exceptia unitatilor de invatamant superior. Distanta se va masura pe lungimea drumului public."

25. Articolul 141 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"Art. 141. - Constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor se fac de catre persoanele imputernicite in acest sens de catre Ministerul Sanatatii Publice si de catre Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor."

depuneti o sesizare la Anpc in prima faza, poate convingeti mai multi parinti sa semneze
Multumesc!
Din pacate indiferent de situatie, cei ce doresc il vor procura oricum. Dupa parerea mea legile ar trebui sa fie mai aspre. Micii comercianti nu vor refuza niciodata un banut in plus daca nu sunt presati
Buna ziua.
Mai sunt modificari recente pentru aceasta ordonanta?
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vânzarea de alcool in parcuri chiosc Alex b1 Alex b1 Buna ziua În curând urmează să iau un mic chioșc in parcul unui oras unde se vinde vata si floricele. Întrebarea mea este daca pot vinde si băuturi ... (vezi toată discuția)
Consum alcool si tigari in jurul scolilor armo armo care sant legile care reglementeaza la ce distanta de o scoala se poate comercializa alcool si tutun? (vezi toată discuția)
Reglementarea consumului de alcool si tutun adinna66 adinna66 As dori sa aflu daca si cum se pedepseste un adult/persoana fizica, altul decat parintele, prin intermediul caruia un minor are acces la tutun si alcool. (vezi toată discuția)