avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 190 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Conducerea unui autovehicul fara permis
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Conducerea unui autovehicul fara permis

Buna ziua

Am urmatoarea speta:
1. Inculapata denumita"x" in varsta de 24 de ani a condus un autovehicul-ul fara permis de conducere a unei prietene denumita "Y", cu ea langa ea mentionez prietena ei avea permis( cu un dosar pe rol pentru a nu ii fi suspendat permisul)
"X nu are antecedente penale cazierul curat, a condus masina pe o portiunde de maximum 20 m pe o strada care se afla langa domciliu ei, aceasta strada fiind infundata asigurandu-se amandoua ca in spatiul de acolo nu ar avea cum sa porduca daune de orice natura.
Un echipaj de politia trecand pe strada a observat ca inculpata nu e sigura pe ea si a dorit sa faca un control de siguranta, in momentul aparitiei echipajului de politie inculpata a mai miscat masina aproximativ 3 metri apropind masina de un gardulet si inchizand motorul, la verificarea facuta de catre organul de politie inculpata a declarat ca nu detine permis de conducere si ca se afla in scoala de soferi ( ea terminand de mult scoala dar ne reusind sa ia si permisul de conducere mentionez scoala de soferi este exirata ) au fost rugate sa iasa din autoturism sa predea telefoanele mobile si au fost urcate in masina de politie, la sectie s-au luat declaratiile la cele intamplate o data de catre echipajul rutier care le-a adus si dupa aceea de catre un coleg de al lor.
Nu li sa dat un nr de inregistrare a dosrului.
Ce este de facut in cazul inculpatei si in ce masura va ajunge in instanta?
Inculpata este deocamdata suspecta, devine inculpata dupa ce este trimisa in judecata prin rechizitoriul procurorului.
Sa isi angajeze un avocat ptr a nu ajunge in instanta.
Multumesc
As mai avea o intrebare in momentul in care au fost luate declaratiile de catre politie suspecta a declarat ca face scoala de soferi dar aceasta nu se afla inscrisa in prezent la nici o scoala de soferi, ea figurand totusi in baza de date de la politie ca este ca si studenta la o scoala de soferi, in urma verificarilor facute de politist, in acest moment cum ar trebui sa procedeze?.... si de ce nu s-a dat numar de inregistrare la raportul facut de politie?
Ultima modificare: Luni, 6 Martie 2017
Ana_M9, utilizator
Politia a dat sigur nr de inregistrare dosarului penal.
Faptul ca a urmat cursurile unei scoli de soferi poate fi o circumstanta atenuanta iar solutia poate fi de incetare a urmaririi penale in conditiile in care este asistata de un avocat.
Probleme mai mari poate avea persoana care i-a incredintat masina cunoscand ca nu detine permis de conducere. Si acea persoana are dosar penal.
Astfel de "lectii" se fac in poligon unde detinerea unui permis de conducere nu este obligatorie si nu pe drumurile publice chiar daca sunt infundate.
Su pe un camp departe de ochii vigilenti ai legii!
Politia s-a sesizat din oficiu, initial exista un nr.de lucrarea penala, ulterior se atribuie numar unic de parchet. Declaratiile au fost date in calitate de martor, banuiesc.
Persoanei care a dobândit calitatea de suspect i se aduc la cunoştinţă, înainte de prima sa audiere, această calitate, fapta pentru care este suspectată, încadrarea juridică a acesteia si drepturile procesuale prevăzute de lege dupa care se incheie un proces-verbal. Drepturile şi obligaţiile se comunică şi în scris.

Alte discuții în legătură

Am condus cu permisul suspendat Vecinu Vecinu In data de 22.04.2016 la ora 16:45,eram pe o strada secundara la volanul unei dube si prin fata mea a trecut un echipaj de politie fapt pentru care m-am ... (vezi toată discuția)
Conducere fara permis,punerea in circulate un autovehicol ne inmatriculat cu numere false Bosanceanu Bosanceanu Buna seara , am un dosar in faza de cercetare sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, ... (vezi toată discuția)
Conducerea pe drumurile publice a unei remorci cu numere false de inmatriculare vasy1989 vasy1989 Buna ziua! Sunt sofer de camion si in data de 15.10.2015 a venit in parcarea unui peco de pe centura Bucuresti, un echipaj de politie, care a fost trimis acolo ... (vezi toată discuția)