avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Diurna si cazare muncitori
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Diurna si cazare muncitori

Lucrez cu muncitori pe santier adusi din alte localitati.Daca le dau diurna mai mica de 42.50 lei, le pot acorda si cazare?(De ex.20 lei diurna,20 lei cazare/zi).
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:18, 8 Martie 2017
Salariatul delegat are dreptul la plata cheltuielilor de transport si cazare, precum si la o indemnizatie de delegare, in conditiile prevazute de lege sau de contractul colectiv de munca aplicabil. (art.44 alin.2 C.mun.)

Legislatia nu va obliga sa acordati diurna maxima neimpozabila , iar indiferent de cuantumul acesteia veti suporta si cheltuielile de cazare a salariatilor.
Multumesc frumos pentru raspuns. Dar pe internet am citit pe data de 03.03.2017 urmatoarele:Compania care acordă diurne salariaților săi nu trebuie să mai înregistreze cheltuieli cu transportul din localitatea unde a fost delegat salariatul și nici cheltuielile cu masa angajatului. Se pot deconta cheltuielile cu mesele de protocol, doar dacă la aceste întâlniri au participat parteneri ai companiei (clienți/furnizori). Intrebarea mea era despre deductibilitate, poate nu m-am exprimat eu corect.
Diurna devine impozabila numai daca depaseste de 2,5 ori nivelul legal stabilit pentru bugetari, atunci aceasta suma va fi venit asimilat salariilor. Astfel, ea va fi supusa impozitului pe salarii (16%) si va fi inclusa in baza lunara pentru contributii sociale obligatorii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valoarea diurnei deplasare interna ataela1 ataela1 Buna ziua,care este valoarea diurnei in cazul deplasarii interne a unui salariat al unei Intreprinderi Individuale? (vezi toată discuția)
Acordare diurna adriana adriana In cazul in care angajatilor li se deconteaza transportul,cazarea si masa in delegatie mai trebuie acordata diurna si in bani in limita plafonului neimpozabil ... (vezi toată discuția)
indemnizație de delegare și alocație de cazare pentru sectorul privat începând cu 01.01.2019. mulțumesc. IAMANDI CRISTIAN IAMANDI CRISTIAN Va rog sa-mi spuneți (și baza legala) care este valoarea indemnizației de delegare și alocației de cazare pentru sectorul privat începând cu 01.01.2019, ... (vezi toată discuția)