avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu fara plata
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu fara plata

Buna ziua!Am și eu o nelămurire ,sunt în concediu creștere copil,ultima luna nu o i-a tatăl,eu am vrut sa optez pentru ultima luna până face copilul 2ani , concediu fara plata,dar firma refuză,întrebarea mea este nu e obligata sa îmi accepte concediul fara plata?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:32, 8 Martie 2017
art.4^1 din Normele de aplicare a OUG 111/2010

(5) În situaţia în care persoana îndreptăţită optează pentru concediu fără plată potrivit alin. (2), cererea pentru acordarea acestuia se depune şi se înregistrează la angajator, pe această perioadă aplicându-se corespunzător prevederile art. 21 alin. (3) şi (4) şi art. 22 din ordonanţa de urgenţă.
...


In cazul refuzului angajatorului de a va acorda CFP pentru cresterea copilului, puteti sesiza AJPIS.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil Daniel_Caciula Daniel_Caciula Buna ziua, sotia este in CCC de 2luni si va mai sta inca o luna, dupa care vrem sa facem rocada si sa intru eu in CCC, pana va face copilul 2ani. Puteti sa imi ... (vezi toată discuția)
Reintoarcere la serviciu din cic Catalina Turneanu Catalina Turneanu Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti si pe mine. Baietelul meu implineste 2 ani pe 7 iunie 2018. Intrebarea mea este daca ma pot reintoarce la serviciu incepand ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata Daniel_Caciula Daniel_Caciula Buna ziua, eu si sotia mea lucram in aceeasi companie si incepand din luna august si pana acum sotia a fost in concediu de crestere copil. Acum din cauza unor ... (vezi toată discuția)