avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... ASOCIATIE DE PROPRIETARI
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

ASOCIATIE DE PROPRIETARI

Buna ziua,

Am cumparat un teren la marginea unui mini ansamblu rezidential saumai bine spus sunt cateva case care s-au constituit intr-o asociatie. Proprietarul terenului, la inceput, a construit cateva case, apoi a inceput sa vanda terenul.
Cei care au cumparat cele 8 cases-auconstituit intr-o asociatie.
Eu am doar cota indiviza din drumul comun care trece prin curtea asociatiei sau a miniansamblului. Membrii asociatiei au cota indiviza din drum, loc de joaca si un teren viran care se afla in incinta acelei asociatii. Imi solicita sa intru in asociatie si sa platesc cota indiviza din cheltuielile stabilite de ei. Cheltuieli care mi se par nejustificat de mari. Eu am contorizare separata la apa,canalizare, gaze si curent. Sunt obligat sa platesc ce spun ei daca eu doar am cota indiviza din acel drum de acces ? Multumesc. Vlad Tanasie-0784111741
Cel mai recent răspuns: tanasievladgrigore , utilizator 08:42, 11 Martie 2017
in momentul in care v-ati asumat responsabilitatea achizitionarii de bun imobil in ansamblu rezidential,automat va-ati asumat anumite costuri
Atat timp cat sumele impuse de asociatie sunt intemeiate si legale,va revine obligatia sa le achitati
Buna ziua,

Terenul nu este in ansamblul rezidential. Trebuia sa fie un ansamblu , dar s-a terminat la casele situate pana la mine, iar dezvoltatorul a inceputr sa vande terenurile ramase libere. Utilitatile le platesc separat, ce avem in comun este un drum de acces ce trebuia sa fie drumul ansamblului daca acesta era finalizat.
Cand ati cumparat terenul exista ansamblul rezidential sau nu?
Cota indiviza din actul de proprietate se completeaza cu cotele indivize ale celorlati proprietari din ansamblu?
Nu aveti de plata decat reparatiile drumului, daca este cazul.
Când am cumpărat terenul pe care am construit casa cu o firma, asociatia era deja constituita pentru ca dezvoltatorul care construise ansamblu dorea sa nu mai administreze ansamblu și nici sa mai construiască alte case. Dezvoltatorul hotărâse sa vândă doar parcele de teren fără nicio clauza in care sa ne oblige la ceva. Noi am cumpărat 1060mp și 3/84 părți dintr-un drum de acces. Lotizarea terenului a fost făcută ptr 84 loturi de 350mp, la fel și drumul.
Asociatia de proprietari constituita avea ca scop administrarea legală a ansamblului ptr ca au și un portar angajat.
Asociatia are 10 părți de drum din cele 84. Drumul lor se completează cu al nostru și cu al altor proprietari care vor începe sa construiască in aceasta primăvara.
Ei ne someaza sa plătim utilizarea spațiilor comune, respectiv un loc de joaca și 2 loturi rămase goale la intrarea in ansamblu care pe noi nu ne impacteaza cu nimic.
Deasemenea exista o poarta, un portar, o firma care tine contabilitatea, iluminat stradal.
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Asociatie de proprietari - distribuire discretionara cheltuieli VLADTANASIE VLADTANASIE Buna ziua, Am si eu urmatoarea speta. Am cumparat un teren de la un dezvoltator imobiliar catre trebuia sa construiasca un ansamblu de case in 3 etape. A ... (vezi toată discuția)
Asociatie de proprietari in ansambluri de vile ? Traian V Traian V Buna ziua, locuiesc intr-un ansamblu de vile la marginea Bucurestiului. De multe ori s-a incercat formarea de asociatii de proprietari dar care au fost ... (vezi toată discuția)
Cotă parte indiviză pentru case în ansamblu rezidențial adrian.miu adrian.miu Cum se calculează cota parte indiviză în cazul proprietăților case + curte la un ansamblu rezidențial? Proprietarii din ansamblul rezidențial nu detin ... (vezi toată discuția)