avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Conventie bani
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Conventie bani

Buna ziua!
Tin sa va adresez o intrebare legata de un caz personal. Pe scara noastra avem conventie de caldura. Inainte aveam repartitoare de costuri dar Asociatia a renuntat la contractul cu firma care le citea. Uneori factura de caldura era mai mare decat consumul nostru asa ca cei care eram bransati in sistem centralizat am convenit de comun acord sa ne facem un calcul propriu, asa cum il facea firma inainte si sa ne repartizam diferenta de consum/cost unul altuia. Asadar de aici a rezultat niste bani dati fara chitanta, ci personal unul altuia. Ce riscam noi din punct de vedere legal si cum putem raspunde unor amenintari din afara grupului care a convenit aceasta situatie?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 19:33, 11 Martie 2017
Trebuie sa fiti putin mai clar in explicatii:
1.Cine imparte factura de caldura?
2. Cum va dati bani unii altora fara chitanta?(asa se intelege din expunerea dvs)
3.Cum v-ati dat seama ca factura era mai mare decat consumul?
1. Primim factura emisa de termoficare, raportat la suprafata apartamentului si la tevile ce trec prin apartament fara a tine cont si de cat am consumat. Noi ne citim consumul inregistrat de repartitor iar cel care a consumat cel mai putin raportat la factura primita primeste banuti de la ceilalti in functie si de consumul lor.
2. Nu suntem firme, nici macar, PFA, ci doar niste locatari vecini de 35 de ani. Cum ar veni, eu consum mai mult, si te despagubesc pe tine.
3. Metodologia de calcul de la termoficare difera de cea de la firmele ce citesc repartitoarele. In asa, incat nu conteaza daca inchizi caloriferul de tot si n-ai caldura, tu vei plati ca si cand ai dat drumul conform citirii ceasului indicator de la subsolul blocului, ceas citit ce catre cei de la termoficare.
cris23ny a scris:


Noi ne citim consumul inregistrat de repartitor iar cel care a consumat cel mai putin raportat la factura primita primeste banuti de la ceilalti in functie si de consumul lor.



Dv ati inteles sa va evaluati consumurile individuale ,dar nu ati precizt sa fi avut in vedere si parti comune
Ba sigur ca tinem cont si de spatiile comune. O parte din facturi e partea comuna restul, doar consumul inregistrat pe repartitor. Dar deja, ne indepartam de intrebarea mea pe care o repet: ce raspundere legala e in toata "intelegerea" noastra din moment ce fiecare e la zi cu plata tuturor utilitatilor si a facturilor? Cu alte cuvinte, vecinii, ma despagubesc pe mine ca ei au caldura in toata casa (familii numeroase) iar eu dau drumul doar in 2 din 4...
Adica ei isi platesc factura la furnizorul de energie(inteleg ca furnizorul va face calculul caldurii) si dvs.faceti apoi citirea repartitoarelor si faceti un alt calcul.Dvs. nu deschideti 2 calorifere, faceti economie, si apoi cereti de la ceilalti niste sume de bani.In ce calitate le cereti banii?

Alte discuții în legătură

Centrala si repartitoare NicolaeBarbu NicolaeBarbu Buna ziua ! Pana de curand am fost racordat la sistemul centralizat de termoficare si aveam instalate si repartitoare de caldura. Mi-am montat o centrala ... (vezi toată discuția)
Plata caldurii in blocuri cu repartitoare lala2011 lala2011 Buna ziua. Locuiesc intr-un bloc care are apartamente cu repartitoare si microcentrale termice, personal am microcentrala si de anul trecut ni se impune sa ... (vezi toată discuția)