avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Un Cane Corso mi-a omorat catelusul, un pomeranian. Ce ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Un Cane Corso mi-a omorat catelusul, un pomeranian. Ce e de facut?

Acum doua zile, un câine de talie mare - mai exact CANE Corso - mi-a atacat cățelușul, un pomeranian, fără motiv, OMORANDU-L pe loc! Am sunat la poliție, au venit la fata locului după care au mers la secție atât mama mea (care era cu cățelul afară, in lesă!) cât și proprietarul acelei bestii. Li s-au luat declarații, apoi i s-a spus mamei mele ca ceea ce s-a întâmplat nu constituie infracțiune deoarece nu este vorba de o persoana care a MURIT ci de un animal.
I s-a dat amenda 100 RON !!! 100 RON pt OMORUL UNUI CĂȚEL. Nu se poate asa ceva!!!!
Data viitoare aceasta bestie va sări la gâtul unui copil sau chiar adult..... in ce lume trăim?!?!?!
Un astfel de câine, atât de agresiv nu ar trebui cercetat și apoi luate masuri dacă acesta e comportamentul lui?! Plus ca poliția ar trebuie sa cerceteze dacă acest câine a avut botnița (nu avea!) dacă este înscris la Asociația canină si Politia Locala ca fiind câine periculos etc. NU s-a întâmplat acest lucru. O amenda de 100 RON și totul este dat uitării?! Nu poate fi real!!!
Va rog sa-mi spuneti ce ar trebui sa fac! Vreau sa se faca dreptate.
Intre timp am aflat si ca acest caine nu este la primul atac.. a mai atacat si alti catelusi de talie mica si a omorat multe pisici... Banuiesc ca asa a fost invatat de acel stapan iresponsabil.... Ce ar trebui sa fac??
Cel mai recent răspuns: alesis75 , utilizator 14:55, 5 Octombrie 2018
Fapta constituie contraventie si se pedepseste cu amenda de la 100 la 500.
[ link extern ]

Depuneti o sesizare in scris pt a se verifica daca respecta conditiile pt a detine un astfel de exemplar si sesizati ca nu il plimba cu botnita si in lesa.

Pe cale civila il puteti actiona in instanta pt daunele morale.
Depuneti plangere oficiala la politie solicitati sa se verifice daca exemplarul detine documentele legale,daca este microcipat ,daca detine carnet de sanatate
Comportamentul patrupedeleor,de cele mai multe ori este influentat si de catre detinator
Mai ales in cazul raselor agresive,daca detinatorii nu asigura instructaj special prin care sa limiteze comportamentul agresiv,se poate ajunge la situatii de genul celei cu care va confrunati
Incercati solutionarea amiabila,daca nu ramane sa analizati oportunitatea unei actiuni in instanta impotriva detinatorului patrupedului care este raspunzator pentru prejudiciile cauzate de patruped
am facut deja plangere la politie, de aceea si amenda de 100 de lei... Dar nu este posibil asa ceva! Aceasta amenda (desi este inadmisibila pt moartea unui animal!!) este doar pt faptul ca s-a soldat cu decesul catelusului meu.... Dar nu s-a facut niciun fel de cercetare, am citit de 100 de ori acea lege si am analizat-o.... Ar fi trebuie sa ii dea o amenda si pt faptul ca nu era cainele inscris la asociatia chinologica si la politie - inte 500 si 1500 lei si o alta amenda pt faptul ca acel caine (evident!!) nu purta botnita - care este intre 1500 si 3000 de lei !!!!!!!! si lui i-au dat 100 ron..... ESTE INADMISIBIL ca politia sa nu cunoasca sau sa citeasca macar legea!!!!! Eu nu doresc sa ma inteleg cu acea persoana pe cale amiabila pentru ca nu imi doresc bani, imi doresc doar DREPTATE! ..........
Aveti dreptul sa dati in judecata stapanul cainelui si sa cereti daune materiale si daune morale.
Adica sa obtineti valoarea catelusului in bani si prejudiciul moral echivalent in bani pentru suferinta, etc...
Ar fi drept sa il dati in judecata pentru ca altfel nu va intelege nimic acel individ.
mariaflorentina a scris:


Eu nu doresc sa ma inteleg cu acea persoana pe cale amiabila pentru ca nu imi doresc bani, imi doresc doar DREPTATE! ..........

Concret ce intelegeti dv prin doar DREPTATE ?
Apreciati ca se justifica efortul unei eventuale actiuni in instanta,in conditiile in care dv nu aveti pretentii financiare ?
Credeti ca daca proprietarul va fi amendat eventual pentru neinregistrare la ACh R-desi ar putea face inregistrarea pana la posibil proces,dv va recuperati catelusul ?
Daca amiabil nu doriti sa solutionat cu proprietarul patrupedului,care ar fi obiectul eventualei dv actiuni in instanta daca nu doriti sa solicitati daune ?
Sunt dese cazurile de detinatori de animale de companie care instiga patrupedele sa atace animale mai mici si fata de care chiar daca exista probe rezonabile,politia nu dispune masuri,ba chiar apostrofeaza pe aceia care se plang sau sesiseaza astfel de situatii
Analizati responsabil care ar fi obiectul unei actiuni in instanta,ca sa nu beneficiati de solutie defavorabila

Alte discuții în legătură

Catelusa mea a fost atacata de cainele altui proprietar ce pot sa fac alintutza88 alintutza88 Imi duceam catelusa Cane Corso in lesa la casa unde o tin dupa ce am luat-o cu mine intr-o excursie, iar in dreptul magazinului proprietarului cainelui, ... (vezi toată discuția)
Amenda botnita Mmitsuu Mmitsuu Am primit o amenda de 200 ron pentru ca nu am avut botnita si carnetul de sanatate al cainelui la mine , cainele era in lesa. Sunt la prima abatere si as vrea ... (vezi toată discuția)
Cainele de companie si cainii comunitari impurero impurero Detin un caine din rasa Amstaff nu este absolut deloc agresiv. Il plimb in lesa dar fara botnita ca sunt foarte multi caini comunitari in Galati si sunt ... (vezi toată discuția)