avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Nedemnitatea succesorala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nedemnitatea succesorala

Stim ca pt a fi inlaturata nedemnitatea trebuie sa existe o dispozitie expresa in acest sens sau un act autentic notarial de catre cel care lasa mostenirea, iar in cazul in care testatorul, spre ex, nu cunoaste acest aspect sau considera ca simpla realizare a unui legat in favoarea nedemnului ( mentionez ca legatul este realizat dupa ce nedemnul a savarsit fapta, ca o iertare din partea celui ce lasa mostenirea ) fara a dispune expres faptul ca ii sunt inlaturate efectele nedemnitatii, e suficient, nedemnul tot nu va primi ceea ce i-a fost lasat prin intermediul legatului, dar totusi nu exista nicio alta cale prin care sa primeasca in acest caz?

Alte discuții în legătură

Iertarea nedemnului de a veni la moștenire trailer1234 trailer1234 Buna seara! Daca persoana care lasa mostenirea nu a facut o declaratie expresa prin care inlatura efectele nedemnitatii de drept sau judiciare a unui ... (vezi toată discuția)
Atribuirea rezervei sotului cand vine in concurs cu un descendent tina2008 tina2008 In ipoteza in care de cuiusul si-a gratificat un copil nedemn, care inainte de redactarea testamentul a savarsit o tentativa de omor impotriva parintelui sau, ... (vezi toată discuția)
Cum pot ca copil sa imi decad din drepturi parintesti ambii parinti alexandru_irimia85 alexandru_irimia85 am 27 de ani si as dori sa imi decad din drepturi parintesti ambii parinti . nu doresc sa mai am nici o forma de legatura juridica cu ei si sa nu mai fim rude ... (vezi toată discuția)