avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Refuz remediere probleme
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Refuz remediere probleme

Buna ziua,

Am urmatoarea speta>

Am cumparat o casa (in 2016) de la constructor persoana fizica. Nu a fost locuita din varii motive, insa a fost ingrijita, incalzita pe timp de iarna etc. Acum vrem sa ne mutam dar am constatat diverse probleme la ea: instalatia termica nu functioneaza corespunzator, tencuiala la exterior cade, gresia in baie se desprinde.

Am contactat vanzatorul si mi-a spus franc ca " e vina mea ca nu am incalzit casa pe timp de iarna.

Vreau sa l dau in judecata sa suporte costurile reparatiilor.

Cum procedez? Iau legatura cu un expert in constructii acum sau cer in instanta?

Orice spete asemanatoare mi-ar fi de ajutor.

Multumesc.

Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 11:02, 13 Martie 2017
Înainte de proces se impune sa cunoașteți opinia unui expert.
În funcție de opinia expertului se pot analiza și șansele la judecata.
La judecata exista însă multe apărări care se pot face.
Aveti document care sa probeze starea tehnica in care ati achizitionat bunul imobil ?
Cum a fost incalzita casa daca instalatia termica nu functioneaza corespunzator?
Urmare temperaturilor scazute din iarna ,in multe situati au cedat sistemele de alimentare cu utilitati care in iernile trecute nu au creat probleme
Chiar daca realizati o expertiza tehnica ,aceasta nu va garanteaza eventuala solutie favorabila in instanta
Un astfel de proces necesita in mod obligatoriu angajarea unui avocat,opinia unui expert tehnic specialitatea constructii anterior demararii oricaror demersuri,un deviz estimativ al problemelor ce trebuiesc remediate etc.Exista sanse de castig dar tb sa porniti cu dreptul.Succes!
Trebuie vazut care e anvergura problemelor, ce inseamna ca instalatia termica nu merge si cum de ati observat doar acum cand sa va mutati, daca se putea observa inainte, cand ati cumparat concret, cata tencuiala experioara cade, ce tip de contract aveti si cu cine (constructor persoana fizica adica PFA sau un nene care face case si le vinde...) etc. Depinde si de vechimea casei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termoizolatie cu probleme !!! mixandra mixandra Anul trecut blocul in care locuiesc a fost izolat termic dar firma care a executat aceasta lucrare nu a luat in consideratie faptul ca la tamplaria tip ... (vezi toată discuția)
Vicii ascunse izolatie acoperis de deasupra apartamentului Mihaela0201 Mihaela0201 Buna ziua! Cu speranta unei indrumari, va prezint urmatoarea situatie: am cumparat in august 2018 un apartament la ultimul etaj(2) intr un imobil cu data de ... (vezi toată discuția)
Ne incalzim locuinta cu centrala termica proprie, dar platim si societatea de termoficare lidiaionescu lidiaionescu Buna ziua! De un an mi-am instalat in apartament centrala termica proprie si m-am deconectat de la sistemul centralizat. Intrucat bucataria este traversata ... (vezi toată discuția)