avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 323 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vicii ascunse izolatie acoperis de deasupra ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vicii ascunse izolatie acoperis de deasupra apartamentului

Buna ziua!
Cu speranta unei indrumari, va prezint urmatoarea situatie: am cumparat in august 2018 un apartament la ultimul etaj(2) intr un imobil cu data de receptie la finalizarea constructie 12.12.2017. In timpul acestei ierni au aparut infiltratii repetate doar in living, la imbinarile dintre placile de rigips ale tavanului care e inclinat. In podul de deasupra am constatat condens acumulat pe partea vizibila a unei folii gri pusa sub tabla acoperisului. Podul are vata minerala pusa jos. Am instiintat constructorul ca este o problema legata de izolatia termica care conduce la condens si desigur este defectuoasa si hidroizolatia care conduce la infiltratii. Constr are intentia, pe care nu a pus o inca in aplicare in intervalul stabilit tot de el, de a monta grile de aerisire. Mentionez ca nu avem asoc de locatari, din cei 3 vecini ai mei, cea care locuieste alaturi a avut si dumneaei infiltratii, un vecin e plecat din tara iar al 3lea si a inchis partea de pod de deasupra cu intrare din casa. Am facut sesizare scrisa catre Primarie si catre firma de la care am cump ap., caut un expert tehnic dar nu gasesc si daca as gasi ar fi prea scump. Nu stiu care sunt sansele sa se indrepte deficienta si care e calea sigura de urmat.
Cel mai recent răspuns: Mihaela0201 , utilizator 19:01, 24 Ianuarie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cititi cu atentie contractul de vanzare-cumparare si vedeti conditiile legate de garantii si remediere vicii ascunse. Notificati vanzatorul/ constructorul in scris, cu nr. de inregistrare/ data si solicitati remedierea pana la data de ..., urmand ca ulterior sa va adresati instantei de judecata pentru a cere daune materiale si/ sau daune morale.
Lista cu experti tehnici judiciari in specializarea ctii. gasiti aici:
[ link extern ]
O expertiza tehnica efectuata de un expert tehnic judiciar contactat direct de dvs,, contracost va poate fi utila intr-un eventual proces.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1-Notificati oficial constructorul cu obligatia remedierii deficientei -sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor afernet solutionarii in instanta de judecata
Experti tehnici gasiti cautand in tabloul expertilor care colaboreaza cu autoritatile locale
Multumesc frumos pentru raspunsuri! Voi apela la un expert tehnic judiciar

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am fost inundat si nu am asigurare bogdans1984 bogdans1984 Buna ziua, Ieri mi-a fost inundat apartamentul de catre vecinul de deasupra, mai exact din cauza hidroizolatiei terasei apartamentului de deasupra, care ... (vezi toată discuția)
Cum trebuie procedat. RamonaSuciu33 RamonaSuciu33 Buna ziua, Cum si de unde pot sa gasesc informatii legate de cum trebuie facuta izolatia pt apartamente aflata la mansarda. Am achizitonat un apartament ... (vezi toată discuția)
Infiltratii in peretii unui apartament nou da_na da_na Buna seara si Craciun fericit! Vin catre dvs cu o problema aparuta imediat dupa cumpararea unui apartament situat la parter, direct de la dezvoltator, in anul ... (vezi toată discuția)