avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Reincredintare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Reincredintare minor

În urma divorțului,minorul mi-a fost încredințat mie ,dar împreună cu tatăl acestuia sa luam decizii în ceea ce-l privește. Eu locuiesc în alta țară decât România,unde muncesc și vroiam sa obțin de la tatăl minorului aprobarea de ai face pașaport pentru o vacanță și am ajuns la tribunal. Țin sa menționez ca tatăl nu-i plătise pensia de întreținere de 4 ani,de unde lucrurile au luat alta cale.Mi sa intentat proces de restabilire a domiciliului către minor și am pierdut;fiind citata la tribunal și nu am putut sa ma prezint. Am trimis avocatului toate documentele necesare pentru a dovedi ca am o locuință,ca am permis de munca și toate cele dar nimic nu a fost luat în considerare,unde vroiam să ajung este ca vorbind cu avocatul meu am dedus ca a clacat de bunavoie,sentința este decisiva ,se stabilește șederea minorului la locuință tatălui și pensia de întreținere de către mamă. Ce pot sa fac,unde pot sa apelez?
Doamnă, mă tem că nu aveţi cale de rezolvare în problema dvs.
Prin stabilirea domiciliului minorului la dvs., s-a stabilit, implicit, că acel copil este îngrijit de dvs., nu de bunici, mătuşi sau vecini. Ori dvs. aţi părăsit copilul, chiar dacă pentru scopuri nobile şi aşa, tatăl a avut câştig de cauză.Copilul trebuie crescut de părinţi, până când aceştia există, şi dacă altfel nu se poate, măcar de unul din ei.Iar acesta este tatăl copilului, la care locuieşte şi se ocupă fizic cu el.
Problema este ca tatăl nu a fost niciodată interesat de copil,nu la vizitat de anul trecut din noiembrie și un copil nu poate trăi doar cu pufuleți și banane,adaug,tatăl lucrează ca șofer de tir,internațional. Cum se poate ocupa de copil? Ajunge sa îl crească tot bunicii?
Copilul unde s-a aflat în acești 4 ani sau de cat s-a finalizat divorțul?
Unde se afla în prezent minorul?
Copilul având domiciliu în România,la locuința părinților mei și a mea,sunt divorțată de aproape 6 ani,ani în care tatăl vizita minorul o data la câteva luni! Va mulțumesc!
Ce pot sa mai fac,îmi vreau copilul înapoi,unde sa ma adresez,de unde sa încep? Vreau doar un semn ca se mai poate face ceva!

Alte discuții în legătură

Autoritatea parinteasca unica, stabilire cu minori in strainatate alinabotezan alinabotezan Buna ziua, In urma divortului ce s-a realizat de comun acord in fata unui notar, cei doi copii minori au fost incredintati ambilor parinti, insa domiciliul ... (vezi toată discuția)
Posibilitate ca fostul soț sa-mi ia copilul Mitranelena85 Mitranelena85 Buna ziua In urma cu 8 luni s.a finalizat căsătoria cu fostul soț la tribunal din care a rezultat un copil in vârstă acum de cinci ani. Eu am abandonat ... (vezi toată discuția)
Mama a plecat cu minorul cu acordul obtinut prin ordonanta dar nu s-a mai intors la data stabilita MYK272est MYK272est Buna seara! As dori sa stiu ce poate face un tata in cazul in care fosta sotie a obtinut prin ordonanta presidintiala suplinirea acordului pentru ... (vezi toată discuția)