avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Imposibilitate de a plati impozitul
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Imposibilitate de a plati impozitul

Buna seara. Am o nelamurire cu privire la cazul unei persoane care este divortata, partajul nu s-a facut iar fostul sot este condamnat la inchisoare. Femeia vrea sa-si plateasca impozitul pe garsoniera doar ca fostul sot are amenzi. Conform noului Cod Fiscal, nu se poate achita impozitul daca sunt amenzi. Vreau sa precizez ca amenzile sunt din 2009 si in sume foarte mari. Intrebarea mea este, se poate in asa fel incat sa fie trecut acest barbat intr-un rol separat cu amenzile respective pentru ca femeia sa-si poata achita impozitul pe garsoniera? Repet, partajul nu este facut. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: CoriDi , utilizator 14:36, 20 Ianuarie 2022
Amenzile nu pot fi separate de rolul personal.

Nu poate achita impozitul ptr intreaga garsoniera ci doar ptr partea ei.
Ar trebui sa aiba rol separat de cel al sotului si sa isi poata achita impozitul ptr cota detinuta de 1/2.
Buna dimineata. Multumesc frumos pentru raspuns. Poti eventual sa specifici articolul din lege unde scrie acest lucru? Multumesc
ART. 288-norme cod fiscal
229. Rolul nominal unic reprezintă fişa unică a contribuabilului care conţine elementele de identificare, precum şi creanţele bugetare ale acestuia la nivelul comunei, oraşului, municipiului sau sectorului municipiului Bucureşti, individualizată printr-un număr de rol, începând cu nr. 1 şi până la numărul care asigură înregistrarea tuturor contribuabililor. Se recomandă, în special, la unităţile administrativ-teritoriale cu un număr mare de contribuabili să se deschidă registre de rol nominal unic pentru persoane fizice şi registre de rol nominal unic pentru persoane juridice.
230. Contribuabililor coindivizari li se deschide rolul nominal unic după cum urmează:
a) în cazul moştenitorilor aflaţi în indiviziune, pe numele autorului succesiunii;
b) în cazul celorlalţi coindivizari, în următoarea ordine:
1. pe numele celui care efectuează declaraţia fiscală;
2. pe numele celui care are domiciliul în unitatea administrativ-teritorială respectivă;
3. pe numele celui care are reşedinţa în unitatea administrativ-teritorială respectivă;
4. pe numele primului înscris în actul prin care se atestă dreptul de proprietate.
231. Este interzisă atribuirea de două sau mai multe numere de rol aceluiaşi contribuabil la nivelul aceleiaşi comune, aceluiaşi oraş, municipiu sau sector al municipiului Bucureşti, după caz.

[ link extern ]
Multumesc frumos. O zi buna!
Domnule cyan, ati invocat in 2017 normele de aplicare ale codul fiscal vechi, care era abrogat din 2015. ce lege/ce norme de aplicare aplicam corect vis-a-vis de rolul nominal unic ulterior intrarii in vigoare a legii 207/2015 din moment ce normele pe care le-ati citat sunt abrogate in prezent?
Ultima modificare: Joi, 2 Iulie 2020
eagle_free, utilizator

Alte discuții în legătură

Impozitul pe apartament emilot66 emilot66 Eu si fratele meu suntem copropietari pe apartamentul in care locuim. Acum o saptamana am vrut sa platesc impozitul la Primarie dar surpriza! Mi-sa spus pe un ... (vezi toată discuția)
Certificatul fiscal persoane fizice cool123 cool123 daca certificatul fiscal emis pentru persoana fizica iar el atesta ca la adresa de domiciliu figureaza sotul si sotia cu datele de identificare ale sotului , ... (vezi toată discuția)
Lista creante bugetare ildiko79 ildiko79 Am si eu o intrebare legata de o lista de ramasita si suprasolviri la sfaritul anului 2012. Pe aceasta lista exista pozitii fara nume ,prenume,adresa,dar ... (vezi toată discuția)