avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 382 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Retragere plangere pentru viol
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Retragere plangere pentru viol

Buna ziua.
Acum doua saptamani am luato pe prietena mea din club cu masina, am parcat undeva mai retras unde am intretinut relatii sexuale de comun acord.
Dupa aceasta am avut o cearta pe motivul ca gasise niste poze cu o fosta la mine in telefon, tot in masina. In timpul discutiei ea a adormit, fiind si putin in stare de ebrietate. Eu am continuat sa conduc, deoarece acasa la ea nu o puteam duce in starea aia iar ea locuieste cu parintii. Am parcat undeva in zona unui drum national, unde m-am pus si eu sa dorm.
Ea s-a trezit, s-a speriat ca era in camp si a facut prostia ca in loc sa ma trezeasca, l-a chemat pe fostul ei prieten care bineinteles ca a devenit violent cand a ajuns la locatie, m-a batut, mi-a distrus masina si mi-a furat si telefonul pe care l-am recuperat ulterior. Ea a fugit impreuna cu el pe moment nestiind ce sa faca si fiind si nervoasa pe mine.
Ideea este ca eu am sunat la 112, am fost la spital, la politie si am declarat cele intamplate, lucru banuit de fostul acesteia, care a convinso pe ea in cele din urma sa se duca sa depuna plangere pentru viol, ca sa se scoata loviturile asupra mea ca fiind de la ea (legitima aparare).
Una peste alta prietena mea a reluat legatura cu mine si mi-a povestit cele intamplate, inclusiv partea cu plangerea pt viol (de ce a fost cam obligata sa o faca)
Ideea este ca acum acea plangere trebuie retrasa, insa politistii au speriato de la inceput ca daca depune aceasta plangere si se dovedeste ca nu a fost asa va fi fortata sa plateasca o amenda destul de mare
Eu nu am fost chemat la politie momentan, nu am fost cautat acasa, deci probabil ca dosarul nu a ajuns prea departe.
Ideea este ca nu stim cum sa procedam sa scapam de acea plangere si care ar fi consecintele acesteia asupra mea si a ei pe termen scurt/lung.
Cel mai recent răspuns: ILIE DORIN , Mediator 10:52, 17 Martie 2017
Mentionez si ca dosarul cu bataia respectivului se afla la o sectie, iar falsul viol la o alta, asta deoarece eu am intretinut relatii sexuale cu ea intr-un loc iar apoi am oprit sa dormim in alt loc, deci sunt dosare diferite la sectii diferite
Violul de care sunteti acuzat este in forma simpla, prin urmare retragerea plangerii sau un acord de mediere cu persoana vatamata, va duce la clasarea cauzei (incetarea procesului penal in stadiul in care se afla la depunerea acordului de mediere la dosarul penal). Este cea mai usoara si sigura forma de a scapa de aceasta cauzatie penala.

Cat despre dosarul cu loviri si distrugerea masinii (eu vad deci 2 infractiuni) depinde ce retine politistul si ce probe aveti ca a fost cel de care spuneti. Puteti sa o aduceti martora pe ea. Si depinde ce vreti sa obtineti prin acel dosar: repararea pagubelor sau condamnarea celui care v-a batut.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bataie la politie Mircica+ Mircica+ Am un prieten care a fost chemat la sectia de politie si a fost audiat. Cand l-am vazut a doua zi avea deja un ochi vanat si l-am intrebat ce s-a intamplat,a ... (vezi toată discuția)
Amenda contraventionala politia comunitara th3king666 th3king666 Salutare...am si eu o mica problema...saptamana trecuta am primit o amenda contraventionala de la P.C. pentru k nu am vrut sa ma legitimez.....Cum o ... (vezi toată discuția)
Caz de viol vasileioan97 vasileioan97 Un politist este acuzat de o prostituata minora ca in timp ce se afla in postul de politie a intretinut raporturi sexuale cu aceasta sub amenintari. Plangerea ... (vezi toată discuția)