avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 533 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amenda contraventionala Politia Comunitara
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenda contraventionala Politia Comunitara

Salutare...am si eu o mica problema...saptamana trecuta am primit o amenda contraventionala de la P.C. pentru k nu am vrut sa ma legitimez.....Cum o contest???
Ca sa intelegeti dc nu m-am legitimat.....s-au intamplat urmatoarele:
Mergeam cu un prieten pe un trotuar si in fata mea la aproximativ 100 m era un politist comunitar care a batut un om al strazii care nu ii facuse absolut nimic(era intins pe trotuar) , acesta la ridicat dupa care ia tras un pumn in piept...cand am ajuns langa ei m-am luat de PC(verbal doar) dupa care sa urcat omu in masina cu colega lui si au plecat....le-am luat numarul de inmatriculare de la masina si indicativul si am sunat la 112, mi-sa dat un numar de la PC sector 3 unde am cerut sa vina superiorii acestora, am oprit un echipaj de Politie care mi-a spus k atunci cand vin superiorii celor de la PC sa chem si un echipaj de la sectia 12 politie.
Zis si facut....numai ca...am primit amnda de la cel care la batut pe saracu om...acum dak stam si o gandim un pic logic nu cred k am cum sa ma legitimez in fata unui organ care agreseaza un cetatean pe strada si care de fapt si de drept ar trebuii sa fie un exemplu pentru cetateni ....
Precizez si faptul ca nu am avut timp sa ma duc sa depun plangere inpotriva lor k l-au batut pe omul ala....si sincer nici prea mai are rost sa ma duc sa le fac reclamatie ca oricum ei nu or sa pateasca nimic....si ar fi o pierdere de timp....singurul lucru care ma int este sa scap de aceasta amenda care nu mi-se pare a fi aplicata corect tocmai de niste agresori si mai este si in valoare 300 de lei...deci culmea nesimntzirii...
Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: th3king666 , utilizator 00:44, 11 Iulie 2010
Formulati o plangere contraventionala pe care o depuneti la Judecatoria sect. 3 in care solicitati sa se constate lipsa vinovatiei dumneavoastra, propuneti-l martor pe prietenul dumneavoastra, explicati situatia de fapt si solicitati admiterea plangerii contraventionale, anularea procesului verbal si exonerarea de la plata amenzii aplicate.
1.Formulati plangere impotriva procesului verbal de contraventiei,in termen de 15 zile de la semnarea/primirea la domiciliu a procesului verbal la Judecatoria Sectorului 3,urmand ca aceasta plangere sa o dovediti cu acte ,martori sau alte probatorii permise de lege.
2.Daca aveti probe (acte,martori,fotografii,orice alte probe acceptate de lege)cu privire la cele intamplate forumulati plangere penala pentru abuz in serviciu impotriva politistului comunitar la parchetul competent teritorial

Luati de parchet numar de inregistrare al plangerii pe care o veti depune ,la care atasati copie de plangere, pe care le puteti folosi ca probe in contestatia impotriva procesului verbal de contraventie
Multumesc frumos pentru indrumari!
Am sa va tin la curent cu cele intamplate
Luni am sa ma duc pentru a face contestatie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum procedez pentru a formula plangere impotriva unui proces verbal de contraventie? sallsa sallsa Am primit acasa prin posta o amenda de la politia sect.6 sect 2 o amenda fiind specificat ca: \"a refuzat sa dea relatii privind stabilirea identitatii sale, ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis neacordare prioritate trecere pietoni cristilole cristilole Buna ziua. In data de 20.08.2011 mi-a fost suspendat permisul de conducere pentru faptul ca nu am acordat prioritate pietonilor angajati in ... (vezi toată discuția)
Cum contest un proces verbal de contraventie? hliviu hliviu Buna ziua. Am primit o amenda si vreau sa o contest, insa nu stiu cum... . As fi recunoscator daca mi-ar da cineva un model sau ceva care sa ma ajute in ... (vezi toată discuția)