avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... conventiew civila?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

conventiew civila?

se mai poate incheia conventia civila de prestari servicii??
Cel mai recent răspuns: Kitte , utilizator 11:14, 21 Septembrie 2009
Da , se poate incheia un contract de prestari servicii .La ce impediment va ganditi ?
Ultima modificare: Marți, 15 Septembrie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
~ Conținut șters la cerere ~
ideea e ca vreau sa angajez o persoana (ca si paznic) dar nu vreau sa i fac contract de munca, si ma gandeam ca conventia (contract) prestari servicii ar fi o varianta buna
1. Pentru o perioada bine determinata si pentru o lucrare anume, cu caracter ocazional, se poate incheia conventie civila de prestari servicii (CCPS) cu o persoana fizica.
2. Atentie! CCPS nu se supune Codului muncii ci a Codului civil. Activitatea depusa in baza CCPS nu constituie vechime in munca.
Conventia civila si contractul de prestari servicii nu sunt diferite?

Alte discuții în legătură

Conventie civila danaluas danaluas Sunt interesat de subiectul privind angajarea cu conventie civila pe post de sofer. Mai este posibil sa se faca astfel de angajari si in ce conditii? (vezi toată discuția)
Conventii civile in institutii bugetare divele divele Se pot incheia contracte civile in institutii bugetare ptr. perioade determinate, in vederea desfasurarii unor activitati specifice profilului ... (vezi toată discuția)
Coventie civila Nicu I. Nicu I. Conventiile civile se mai pot incheia, in cadrul unei asociatii de propietari, in conditiile in care prin Legea 577/2003 (privind aprobarea Ordonantei de ... (vezi toată discuția)