avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ce se poate intampla in cazul in care se fura dintr-un ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ce se poate intampla in cazul in care se fura dintr-un magazin

s-a furat dintr-un magazin produse alimentare si nealimentare in valoare de 66 lei.ce se poate intampla daca politia a facut process verbal?bunurile au fost recuperate de magazin.
Cel mai recent răspuns: nitulescugabrielasimona , utilizator 17:33, 25 Aprilie 2017
Nu veti ajunge la inchisoare.
Si veti scapa de cazier de aceasta data...
Multumesc frumos pentru raspuns domnule avocat.Puteti sa imi el in,daca nu cer prea mult,ce se intampla mai departe?Adica pasii in aceasta contraventie.Ma aleg cu amenda penala in valoare de....Si ce lege se aplica,ca totusi sa am si eu habar de prostia pe care am facut-o.Amenda penala se calculeaza la zi-amenda?Cam cat vpi platii?
Nu este vorba de o contraventie, furtul este infractiune, s-a intocmit dosar penal. Avand in vedere situatia de fapt prezentata de dvs, apreciez ca nu veti fi trimis in judecata si se va dispune o solutie de renuntare la urmarire penala.

ART. 228 c.p.
Furtul
(1) Luarea unui bun mobil din posesia sau detenţia altuia, fără consimţământul acestuia, în scopul de a şi-l însuşi pe nedrept, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
(2) Fapta constituie furt şi dacă bunul aparţine în întregime sau în parte făptuitorului, dar în momentul săvârşirii acel bun se găsea în posesia sau detenţia legitimă a altei persoane.
(3) Se consideră bunuri mobile şi înscrisurile, energia electrică, precum şi orice alt fel de energie care are valoare economică.

multumesc frumos.....
totusi depinde si de antecedentele penale...daca nu ati mai facut astfel de fapte...

Daca ati mai facut astfel de fapte procurorul va poate trimite in instanta si veti fi condamnat.

stiu cazuri precise cand desi s-a furat bunuri de valoare redusa (pana intr-o suta de lei), faptuitorul a fost condamnat.

Alte discuții în legătură

Furt in valoare de 39 de lei fara antecedente Mazarescu2014 Mazarescu2014 Pe data de 21 am sustras un colier in valoare de 39 de lei, fiind minor, dintr-un magazin de haine din Bucuresti. Am fost dus intr-o camera unde am astepta ... (vezi toată discuția)
Furt de curent electric Toma marinel Toma marinel Buna ziua.acum 2 săptămâni a venit un control.si mea gasit cu furt de curent.furtul de curent fiind pe o parte de locuinta.adică nu toata casa.mi sa facut ... (vezi toată discuția)
Furt? bună ziua.. fratele mai mic a soției a furat un telefon. ... Bogdan0308 Bogdan0308 Furt? Bună ziua.. Fratele mai mic a soției a furat un telefon. Treaba s-a întâmplat în casa unor rude de-a lor.. Persoana respectiva după ce a văzut ca ... (vezi toată discuția)