Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

indemnizatie de delegare

Am o cerere de la un salariat pentru plata drepturilor de delegare pentru perioada 2006-2009.
Acesta a fost angajat la un punct de lucru al societatii, insa ulterior a fost mutat la un alt punct de lucru in alta localitate. Nu exista un act aditional care sa modifice locul muncii, de aici si cererea salariatului.

Intrebarea mea este: trebuie sa-i calculez indemnizatia zilnica de delegare pentru toata perioada? 13 ron/zi conform HG 1860/2006?

multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:22, 18 Septembrie 2009
ceea ce inseamna ca, teoretic, ar trebui sa-i acord indemnizatia de delegare pe 60 de zile... salariatul putand solicita despagubiri in instanta pentru modificarea unilaterala a locului muncii.

Daca ii vom plati 13 ron /zi pentru toata perioada, pentru a elimina riscul unor pretentii ulterioare,
pot incheia un acord scris cu salariatul privind acceptul sumei primite pentru perioada in cauza - reprezentand decont cazare si masa ?
Eu zic ca se poate si este convenabil si pentru salariat.

Se pare ca potrivit HG 1860/2006 , art. 28, are dreptul si la 30 ron / noapte de cazare.

Aste inseamna diurna de deplasare 13 ron plus cazare 30 ron / zi.

Daca a beneficiat de tichete de masa, mai beneficiaza de diurna?
Da, diurna este acordata si in acest caz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia de delegare nyusziful nyusziful Buna seara, As avea urmatoarea nelamurire legata de delegare si diurna (indemnizatie de delegare) in tara a unui salariat. Asadar, care este nivelul minim ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli delegatie gabrieladinu gabrieladinu Daca acord deductibilitate cheltuielilor din facturile de masa aduse de salariatii care au efectuat deplasari in interesul serviciului in tara ,atunci nu mai ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli cu deplasari, deductibile sau nu vasco_dan vasco_dan O societate comerciala din Bacau a contractat o lucrare la Bucuresti in domeniul constructiilor. Acolo a inchiriat un apartament pentru muncitori. In ... (vezi toată discuția)