avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Formare profesionala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Formare profesionala

Bună ziua domnule avocat .
Am avut un act adițional prin care nu puteam sa plec timp de 3 ani in urma unui curs de formare profesională. Eu am incetat contractul individual de muncă fara sa se termine perioada de e ani . Am fost de-acord sa platesc suma de bani care este scrisa in actul adițional doar daca primesc calificarea. A trecut o luna de zile de atunci si nu am primit nimic .. Am vorbit cu directorul general si mia spus ca diploma este in lucru si sa vada daca imi da diploma de calificare sau diploma de participare la curs de formare profesionala. As vrea sa stiu daca ei imi dau diploma de participare este legal ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:21, 31 Martie 2017
Cursul de formare profesionala a fost organizat de catre angajator sau de catre o alta entitate juridica?
Angajator.. si am facut un act adițional si am uitat sa menționez ca dupa terminarea cursului tot mun ne calificat am ramas
Angajatorii care organizeaza programe de formare profesională pentru salariaţii proprii, eliberează certificate de absolvire recunoscute numai în cadrul unităţilor respective.

Certificatele au recunoaştere naţională numai dacă angajatorii sunt autorizaţi ca furnizori de formare profesională.
Ultima modificare: Marți, 21 Martie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cursul lam facut cu o firma din germania
Eu ast acel certificat pe care ei nici pana in momentul de fata nu mi lau eliberat. Dar ei nici la ei nu lau recunoscut .. daca il recunoșteau nu puteau sa ma tina tot muncitor necalificat n ?

Alte discuții în legătură

Muncitor calificat cu diploma neautorizata de minister HRjunior HRjunior Buna ziua! O persoana care a participat la un curs de formare profesionala se poate angaja ca muncitor calificat chiar daca diploma obtinuta in urma cursului ... (vezi toată discuția)
Calificarea personalului propriu MCM1 MCM1 Buna ziua, Lucrez intr-o institutie publica si din nefericire dupa cum se stie exista personal insuficient in anumite sectoare de activitate. Personal sunt ... (vezi toată discuția)
Act aditional formare profesionala ValafarGhost ValafarGhost Am semnat la angajare un act aditional pentru un curs de formare profesionala organizat de angajatorul la care lucrez si suportat finaciar tot de el. Prin ... (vezi toată discuția)