avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Comisioane bancare Asociatie de Proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Comisioane bancare Asociatie de Proprietari

Buna ziua,

Intr-o Asociatie de Proprietari, comisionul de gestiune cont curent se imparte cota parte la toti proprietarii.
Dar comisionul de incasare OP pentru proprietarii care platesc cheltuielile prin internet banking direct in contul Asociatie, cum se va suporta? cota parte de toti proprietarii, sau de proprietarul care achita prin IB? (pentru ca proprietarul care achita prin IB este comisionat si el la randul lui, individual) este corect ca acest comision de incasare OP sa se recupereze tot de la proprietarul respectiv? Sau este un comision pe care va trebui sa si-l accepte asociatia de prop. si sa-l recupereze cota parte de la toti proprietarii?
Va multumesc!
Cu stima,
Felicia
Cel mai recent răspuns: gabriela1978 , utilizator 00:18, 6 Septembrie 2020
Plata prin IB este optiunea proprietarului astfel ca comisionul de IB il suporta proprietarul.
... si in urmarea celor spuse de @cyan, asociatia de proprietari poate sugera proprietarilor sa nu faca anumite feluri de plati, de exemplu la ghiseul unei anumite banci sau la ghiseul bancilor in general, altfel, nu va deconta comisionul.
E la alegerea asociatiei cum gestioneaza acest aspect al platilor.
Si daca gasesti unul care este mai ,,capos" (scuze ca nu gasesc alt cuvant), cum se procedeaza? Ptr. ca acesta nu vrea sa plateasca nici in veci comisionul de retragere pe motiv ca el plateste un comsion de transfer si nu mai doreste sa plateasca alt comision.
Se procedeaza simplu, i se baga penalitati si i se scoate din cap ca plateste doar ce vrea el!:)
comisionul bancar se repartizeaza dupa cpi chiar daca e doar comision pentru cativa locatari.
O explicatie de bun simt este ca acei locatari fac o economie asociatiei nefolosindu=se file din chitantier, si munca casierului.

Alte discuții în legătură

Cheltuieli cota indiviza/ cheltuieli pe beneficiar MamicaMaria MamicaMaria Fata mea imi achita de citeva luni sumele din lista de intretinere prin virament bancar. Viramentul pleaca de la Raiffeisen unde are ea contul spre CEC bank ... (vezi toată discuția)
Impartirea cheltuielilor pe proprietari, la plata intretinerii prin ordin de plata latka latka Care sunt cheltuielile legate de contul bancar al unei asociatii ( in principiu m-ar interesa in mod specific la CEC Bank) si cum imparte cheltuielile pe ... (vezi toată discuția)
Plata lunara a cotelor de intretinere-bloc, prin banca! Maria2143 Maria2143 Buna ziua! Un proprietar al unui apartament achita cotele lunare de intretinere in contul asociatiei, plata efectuata din contul personal, oricare alta ... (vezi toată discuția)