avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... lipsa mentiunilor in procesul verbal sau mentiuni ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

lipsa mentiunilor in procesul verbal sau mentiuni indescifrabile

Buna seara
Am o problema si as dori si parerea dv.In 03.09.2009,prietenul meu,conducand in directia Timisoara din directia Arad,inainte de a intra in localitatea Vinga,a observat ca-l urmareste o masina Logan,de culoare alba fara nici o inscriptie.urmarirea s-a desfasurat pe parcursul a cel putin 5 km.In localitatea Vinga jud Arad,masina respectiva a mers in permanenta in spatele lui.La un moment dat,tirul in spatele caruia se afla prietenul meu a incetinit brusc pana aproape s-a oprit.Pentru a evita coliziunea cu acesta si pentru a evita ca masina Logan din spate sa-l tamponeze a intrat in depasire la aprox 10 m inainte de a se termina linia continua.Imediat dupa aceasta,Loganul alb l-a depasit ,a oprit ceva mai in fata si din masina a coborat un politist care l-a tras pe dreapta.I-a comunicat ca :a depasit pe linia continua,a circulat cu 92 km/h in localitate si a vorbit la telefonul mobil.I-a aratat pe caseta pe care o avea pe radar cum a depasit,viteza nu reiesea de nicaieri(sigur nu a avut aceea viteza deoarece la intrarea in localitate este o camera cu afisaj care arata ce viteza ai) cat despre vorbitul la telefonul mobil...acesta era inchis,nu avea cum sa vorbeasca la el.I-a intocmit un proces verbal partial descifrabil,i-a suspendat permisul pentru 30 zile si i-a aplicat o sanctiune de 540+240+AV=780 adica dupa parerea dumnealor 13 puncte amenda si 8 puncte penalizare(pentru ceea ce au scris ei ca a facut e cam invers adica 8 pct amenda si 13 penalizare).A vrut sa faca mentiuni dar aceasta rubrica era deja completata cu ceva din ce am reusit sa distingem din 7 cuvinte doar 101B iar cand a insistat sa faca mentiuni,politistul i-a spus:"Hai dom'le ce facem acum,o dam in prosteala?Lasa asta ca nu tine!" completand ca daca nu-i convine ceva sa faca contestatie.A semnat PV doar pentru a putea intra in posesia lui ca sa-l poata contesta,altfel pana sosea acasa,prin posta putand trece cele 15 zile in care avea dreptul la condus(a primit dovada).Lucreaza ca reprezentant zonal si zilnic parcurge distante mari cu masina.
Ne-am gandit sa ceara anularea PV pentru urmatoarele motive:
1.Proces verbal completat partial indescifrabil
2.Completarea cu ceea ce a vrut agentul de politie si ceea ce intelege probabil doar dansul a rubricii Alte mentiuni
3.Refuzul de a completa mentiunile facute de "contravenient"
4.Completarea PV peste rubricile tiparite in PV inclusiv peste rubrica in care este specificat faptul ca poate achita jumatate din amenda in 2 zile sau ca poate achita pe loc contravaloarea acesteia
5 La rubrica martor asistent e trecuta data de 19.09.2009 adica ziua cand expira dovada de circulatie.
4.valoarea amenzii e corectata si ingrosata vizibil,se vede suma care a fost scrisa initial
5.La subsolul PV ,pe instiintarea de plata e mentionat doar numele contravenientului la rubrica CNP fiind trecuta seria si nr PV.
Acestea sunt motivele pe care le-am observat si care cred ca ar putea duce la anularea acestui PV.Credeti ca are rost sa conteste si faptele din PV sau sa ceara doar anularea din cauza greselilor de intocmire .As putea posta si o copie a acestui PV dar nu stiu cum,stiu doar ca merita vazuta.
Va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 10:59, 26 Decembrie 2009
Se pare ca procesul verbal astfel cum a fost completat intra sub incidenta OUG nr.2/2002,astfel ca in aceasta situatie contestarea in termen legal(15 zile de cand a luat cunostinta) a procesului verbal este admisibila.
credeam ca e suficienta o contestatie asupra viciilor de forma.
Plangerea o va depune astazi si nu stiam la ce sa ma refer.
Cele 5 puncte sunt suficiente sau e necesar a povesti tot ceea ce s-a intamplat?
Va multumesc mult
Ar fi bine sa mentionati si despre atitudinea "organului" in momentul in care prietenul dvs a solicitat sa faca obiectiuni (mentiunile se inregistreaza tot de agentul constatator la propunerea contravenientului) si astfel sa dovediti ca nu i s-a acordat acest drept:thumbup:.
simona stana a scris:

Credeti ca are rost sa conteste si faptele din PV sau sa ceara doar anularea din cauza greselilor de intocmire .

Ambele! Detaliat!
(Foame mare la bujetu' de stat...daca au reinceput magariile cu urmarit si cumul de amenzi :"> )
Dati-mi un mesaj pe privat...poate reusesc sa va ajut putin ;)
Astazi am depasit 2 masini...numai ca in timpul manevrei m-am "intins" si peste trecerea de pietoni. Am fost oprit de un echipaj al Politiei rutiere....si mi s-a intocmit proces verbal de constatare...mi s-a inmanat dovada de 15 zile...deci mi s-a retinut permisul de conducere. Cand agentul a venit cu procesul verbal la masina i-am spus ca am de facut cateva mentiuni dar a zis ca va scrie el...si nu m-a lasat sa scriu nimic pe acel proces verbal...a zis ca eu am sa scriu cand imi va veni acasa prin posta. Vreau sa stiu daca este legal si daca am vreo sansa sa castig in instanta. Multumesc !

Alte discuții în legătură

Radar ONU EMIL ONU EMIL Daca ma opreste poilitia rutiera pe motiv ca am circulat prin localitate cu 90 km/h si solicit sa vad imaginea cu masina si viteza inregistrata de ap. radar ... (vezi toată discuția)
Prescrierea masurii administrative alemaxim alemaxim Anul trecut pe 29.04 mi-a fost suspendat permisul de conducere pentru depasirea vitezei in localitate agentul a spus ca aveam 104 Km\h ma rog nu va plictisesc ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am primit o amenda de circulatie si permisul suspendat ... CiprianB93 CiprianB93 Buna ziua, Am primit o amenda de circulatie si permisul suspendat pentru viteza. La rubrica mentiuni, agentul mi-a inmanat procesul versat sa scriu ce ... (vezi toată discuția)