avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 244 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... imputernicire din strainatate pentru cumparare imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

imputernicire din strainatate pentru cumparare imobil

Traiesc in Insulele Cayman, vreau sa-l imputernicesc pe tatal meu sa cumpere un imobil in romania. Mi s-a spus ca act autentificat de la notar de aici urmat de apostila nu este de ajuns si ca trebuie sa ma adresez nu unui consul onorific, am dat de unul in Cape Coral,Fl , ci unuia de cariera, pe care il gasesc in Washington sau NY. Este adevarat? Am citit legea si de acolo eu inteleg ca apostilarea este ok, notarii totusi refuza. Ajutati-ma sa inteleg ce se intampla.
Cel mai recent răspuns: laudory , utilizator 22:59, 3 Aprilie 2017
Buna ziua,
O procura speciala privind dreptul tatalui de a semna pentru dumneavoastra si in mumele dumneavoastra pe actul de vanzare cumparare, procura apostilata de camera notarilor din zona dumneavoastra este perfecta. Daca mergeti la consulat sau ambasada atunci procura se face direct in limba romana si nu mai necesita apostilare.
Un consul onorific nu are dreptul sa incheie asemenea acte.
Notarii din SUA nu au o evidenta a actelor așa cum au notarii din România. De exemplu, in cazul unei procuri încheiată de către un notar din SUA, notarul din România nu poate verifica la momentul întocmirii actului dacă procura a fost revocată sau nu.
După câte cunosc, o procură s-ar putea face la un avocat in SUA, urmată de apostilă. Întrebați notarul din România sau angajați un avocat care sa comunice cu notarul.
Dacă puteți, cel mai bine este să dați procura la consulatul din România.
Anul trecut am trimis copilul minor in tara, insotit de un prieten de aici, care a mers si el in vacanta. Procura la notarul de aici si supralegalizarea cu apostila au fost solicitate de ofiterul de la aeroport pentru ca prietenul meu sa poata iesi cu copilul din Romania. Totul a fost perfect. E, notarii zic ca situatia aceea a fost diferita, ca nu ii priveste pe ei, iar in acest moment toti cu care am vorbit refuza sa intocmeasca actele fara procura de la consul. Deasemeni, nici unul dintre ei nu se justifica cu text de lege pentru aceasta decizie.
Legea spune ca procura plus apostilarea sunt necesare si suficiente in cazul unei procuri trimise dintr-o tara semnatara a conventiei de la Haga, urmand ca procura sa fie tradusa si legalizata in tara. De acord cu ce ziceti, dar daca legea nu impune o procedura facuta de consulat, un notar nu poate refuza ceea ce legea permite. Problema mea este ca sunt departe si nici
macar cei de la camera notarilor nu s-au obosit sa-mi dea un raspuns, iar eu ma vad nevoit sa zbor 5 ore pana la un consulat.
Multumesc pt parere. Intre timp am afla de la camera notarilor acelasi lucru.

Alte discuții în legătură

Procura cu apostila din sua infojuridic infojuridic Buna ziua, Un caz in care vanzatorul are o procura cu apostila din SUA. Articolele sunt din legea notarilor 36/1995. Pe mine ma intereseaza daca: - ... (vezi toată discuția)
Respingere de catre autoritatile din romania a procurii incheiate in sua global_bystander global_bystander Buna ziua, Sunt titularul unui permis de conducere romanesc obtinut in Romania in anul 2008 pentru categoria B de vehicule, iar in luna martie a acestui ... (vezi toată discuția)
Procura de vanzare cu apostila in usa danbala danbala Am intocmit o procura de vanzare, notarizata de un notar public din USA si autentificata cu apostila conform Conventie de la Haga. Totusi notarul din Romania ... (vezi toată discuția)