avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 301 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Roman sau nu - verificare cetatenie
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Roman sau nu - verificare cetatenie

Exista un site unde se poate verifica CNP-ul ? As dori sa ma informez personal daca mai sunt cetatean roman sau nu. VA multumesc pentru informatie.
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Aprilie 2017
mihai1966, utilizator
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 09:09, 13 Aprilie 2017
Nu exista.
De ce nu ati mai fi cetatean roman, ati renuntat la cetatenia romana ?
Daca ati fost cetatean roman si nu vi s-a retras cetatenia, din anumite motive, sau daca nu ati renuntat in mod expres la cetatenia romana, atunci nu aveti motive sa credeti ca nu mai sunteti cetatean roman.
Retragerea cetateniei romane, de catre autoritati, se face motivat si in cazuri extreme, si se aduce la cunostinta persoanei respective; aceasta persoana fiind chiar interogata, existand un proces.
Renuntarea la cetatenia romana, se face de persoana interesata in baza unei cereri motivate, formulate in mod expres si depusa la Ministerul Justitiei.
Atat retragerea cetateniei cat si renuntarea la cetatenia romana se publica in Monitorul Oficial.
Daca ati parasit in mod ilegal Romania, inainte de anul 1990, exista posibilitatea ca cetatenia romana sa va fi fost retrasa de autoritatile romane. Dar si atunci persoanele carora li se retragea cetatenia romana, erau publicate in Monitorul Oficial.
Puteti formula o adresa catre Ministerul Justitiei pentru a face verificarile cu privire la existenta sau nu a cetateniei romane. Adresa o formulati in nume propriu, iar solicitarea trebuie sa se refere strict la propria persoana si nu la alte persoane.
Aveti acte de identitate romane? Sunt valabile?
Va multumesc mult pentru raspunsul dv. complex. Am plecat din tara din 1994 si sunt sigur ca sunt cetatean Roman deoarece in anul 2001 am imputernicit pe sora mea si mi-a obtinut de la politia locala cazierul. In anul 2006, fosta sotie a divortat tot in Romania si tot asa am fost reidentificat. Intre timp am intrat pe cateva situri si mi-am verificat CNP-ul care reises ca este valid. Ma puteti ghida unde pot gasi adresa de eamil a Ministrului de Justitie? Va multumesc din suflet pt. ajutor!

Alte discuții în legătură

Cnp si pasaport Canuk66 Canuk66 Sunt stabilit in Canada de 25 de ani. Cand am parasit Romania atit eu cit si sotia mea nu am avut Coduri Numerice Personale atribuite. Singurele document care ... (vezi toată discuția)
Cetatenie rumi rumi buna ziua Sunt un roman plecat din tara acum 11 ani.Aici in Spania unde locuiesc acum am obtinut si cetatenia spaniola dar a trebuit sa semnez o hartie prin ... (vezi toată discuția)