avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Suspect
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Suspect

Buna seara, vin la voi cu o problema cat de cat serioasa ce ramane si la aprecierea dumneavoastra.

Acum aproximativ 2 luni am pierdut(mi s au furat) din masina suma de 8500 lei, banii firmei, fiind in totalitate vina mea deoarece am lasat geamul masinii deschis, avand in vedere ca banii nu se lasa in masina si mai ales ca in fisa postului spune clar, ca banii se tin asupra mea, iar daca prezinta un pericol sa ii depun la banca. Toata intaplarea a fost in timpul programului si nu apucaseram sa merg la banca cu ei. Sun sa imi anunt superiorul ce am patit si conform procedurii interne imi spune sa sun la politie. Zis si facut, dau telefon repede la politie, trimite o masina repede la fata locului sa vada ce si cum si ma trimite la sectie pentru a da declaratie. Ma duc repede la politie, dau declaratie, spun exact pas cu pas cum sa intamplat (in declaratia de la politie am scris ca geamul era inchis din cauza bulversarii din acel moment, iar eu nu realizaseram ca geamul l am lasat deschis si am avut impresia ca geamul l am avut inchis; ulterior a doua zi cand toata treaba sa racit si mintea a inceput sa functioneze din nou, am realizat ca geamul l am uitat deschis. Dupa care domnul de la politie ma intreaba daca sunt de acord cu testarea aparatului poligraf; ii raspund afirmativ fara dar si poate dupa care notez si in declaratie la cererea lui.Ajung la firma, putin scandal, putina sedinta, teorie etc. cad de acord cu seful meu ca banii o sa ii inapoiez in cel mai scurt timp posibil, el dandu mi ca si termen 3 luni.Semnez hartie ca ma angajez sa inapoiez banii in termen de 3 luni. Trec in jur de 40-45 de zile si ma suna de la politie sa vin la IPJ pentru sustinerea testului poligraf.Ma prezint frumos odihnit, calm, fara nici o problema, intru in camera respectiva, la doamna psiholoag sa sustin testul. Incepe pentru inceput o discutie "amiabila" cu mine; ma intreaba ce sa intamplat, daca stiu ceva despre aparatul poliograf, ii spun ce sa intamplat cu mentiune ca am uitat geamul deschis, iar doamna numai ce imi spune ca in declaratie am scris ca aveam geamul inchis, dupa care i am explicat si doamnei problema de tulburare din momentul acela. Din discutie in discutie imi spune intrebarile ce va urma sa mi le puna pentru test, bineinteles intrebari cu subinteles dupa parerea mea.
1. Obisnuesti sa minti pentru a scapa de lucruri mai grave"
2. Ai furat vreodata lucruri de valoare de la locurile anterioare de munca"
3. In declaratiile de la politie ai spus adevarul?
4. Stii ce sa intamplat cu banii?
5. Ti ai insusit singur banii de pe data de....?
6. Te numesti....?
7. Ai varsta de....?
8. Te-ai nascut la data de...?
Cam astea au fost intrebarile care mi-au fost puse, 3 pe subiect 3 cu subinteles...si oare ce inseamna pentru ea lucruri grave? sau lucruri de valoare? sau care declaratii, tinand cont ca poate majoritatea au mintit candva poate sau au dat o declaratie nu tocmai cea cu adevarul, dar intrebarile astea te pot tulbura, eu fiind o persoana si foarte emotionala si panicoasa. Termin testul si o intreb pe doamna, "cum e rezultatul?", la care ea imi raspunde ca "tu ar trebui sa stii mai bine daca minti sau nu", ii spun ok eram curios doar la intrebarile fix pe subiect, ca celelalte sunt cu doua intelesuri si daca nu iti poti separa gandurile actuale cu cele din trecut e normal sa dai kicks, la care ea imi raspunde rastit la mine "mai baiatule tu chiar vrei sa stii adevarul?" ii raspund politicos ca da, iar ea rastit din nou la mine " pai afla ca ai picat testul cu brio se vede ca esti un mincinos ca minti ca ai luat singur banii si ca ai mai si mers la politie sa demonstrezi tu ca poti sa scapi" , in mometul acela nu imi venea sa cred ce spune si ii repet de vreo 4-5 ori "glumiti nu?" imi raspunde ca nu glumeste ca ea nu e bufon si sa nu incerc eu unul ca mine sa ii contest munca de 22 de ani si testul ei ca nu am nici o sansa si ca o sa imi faca ea un raport dragut la procuror.
Problema apare aici: Ar fi bine sa fac o contestatie la acel rezultat la un alt centru de reexaminare sau ar fi mai bine sa le dau pace tinand cont ca eu deja mi-am dat datoria ca sa zic asa in proportie de 70 % iar seful meu om intelegator in adevaratul sens al cuvantului nu are pretentii de la mine suntem prieteni in continuare...Teama mea este sa nu imi faca vrun dosar penal pentru furt aiurea pentru un incident care orcum dupa mine nu il semnalam la politie pentru prostia mea ca sa zic asa cum am spus mai sus.
Niste sfaturi ce sa fac mai departe.
Va multumesc si o seara buna!
Ultima modificare: Miercuri, 12 Aprilie 2017
sSpyrotek, utilizator
Cel mai recent răspuns: ciocoflender007 , utilizator 14:20, 16 Aprilie 2017
Nu am inteles exact, dvs ati sesizat politia pentru savarsirea infractiunii de furt?
Sau firma a depus plangere penala ?
Eu am sesizat politia, ca mi s au furat banii. Asa trebuia sa procedez conform sefului.
Dvs ati reclamat furtul si tot pe dvs v-au dus la poligraf, asta inseamna ca nu au niciun fel de alte probe.
Asteptati sa vedeti cum se solutioneaza dosarul, desi daca nu identifica autorul, nu o sa se dispuna prea curand o solutie.
Testul cu poligraful nu era obligatoriu, iar instanta de judecata nu prea admite testele poligraf. Din cauza emotiilor, testul cu poligraful poate sa pice.
Mie imi este teama sa nu ma trezesc cu inceperea urmarii penale si mai apoi cu cazierul patat aiurea.
Daca seful meu nu a depus plangere iar eu, am achitat suma de bani pierduta ca sa zic asa ce rost are sa mearga mai departe avand in vedere ca eu nu am pretenia la ei sa imi gaseasca vinovatul pentru ca orcum eu banii trebuia sa ii dau inapoi deoarece cum am spus mai sus vina a fost a mea daca sunt "prost" si las prada usoara hotilor

Alte discuții în legătură

Am acceptat un test poligraf pentru că sunt nevinovat, dar mi s-a spus că e posibil să urmeze încă unul. sunt obligat să mă prezint dacă mă cheamă? DobrinMarius1995 DobrinMarius1995 Bunaziua! Ma numesc Marius Dobrin si am 22 de ani locuiesc in Targu Jiu judetul gorj am si eu o mica dilema in legatura cu un caz si sper sa primesc un ... (vezi toată discuția)
Situatie test poligraf andrewculda andrewculda Buna ziua! Ma numesc Andrei Culda, sunt inscris nou pe acest forum tocmai pentru a afla raspuns la cateva intrebari. In urma cu ceva timp un coleg de-al ... (vezi toată discuția)
Tergiversare ancheta penala maiincolo maiincolo Am depus o plangere la politie privitoare la furtul unor bunuri de valoare din casa de catre menajera -data depunerii plangerii 3 martie 2011. Menajera si-a ... (vezi toată discuția)