avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Care sunt actele necesare pentru inmatriculare auto in ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Care sunt actele necesare pentru inmatriculare auto in 2017?

Buna ziua! Sunt plin de frustrare deoarece vreau sa imi iau o masina si sunt absolut obsedat sa o inmatriculez pe numele meu, dar din pacate 80-90% dintre vanzatorii de pe olx/lajumate.ro/autovit sunt samsari, au acte false si lipsa sau nu sunt proprietari in acte si ma amagesc ca pot sa o inscriu pe numele meu daca imi dau fiscalul si ei circula pe actele altcuiva (trebuie sa fii idiot sa crezi asta).

Mai mult, si pe site-ul politiei romane, si pe cele cu acte necesare inmatriculare auto 2017 se prezinta informatii depasite.

De aceea va rog sa ma lamuriti odata pentru totdeauna care sunt actele necesare, ca sa fiu inarmat cu niste cunostiinte temeinice atunci cand incerc sa gasesc acea masina care sa fie pe numele celui de la care o cumpar.

Am inteles ca trebuie avut la dosar:

1)cerere de inmatriculare tipizat
2)Contract de instrainare-dobandire (din cate am inteles, tine loc de fisa de inmatriculare)
3)cartea de identitate a vehicului
4)certificatul de inmatriculare al fostului proprietar in care acesta a inscris transmiterea dreptului de proprietate.ITP-ul trebuie sa fie valabil.
5)contractul de vanzare-cumparare sau factura
6)actul de identitate al solicitantului
7)asigurarea obligatorie de raspundere civila auto (RCA) cu numele noului proprietar
8)dovada de plata a contravalorii certificatului de inmatriculare
9)dovada efectuarii ITP-ului/Certificatul de inspectie tehnica (ce se intampla daca vanzatorul nu mai are acest act, eu nu pot inmatricula masina sau trebuie sa fac alta inspectie itp?)

Iar la final, am doua nelamuriri:
1) Contractul de instrainare-dobandire tine loc de fisa de inmatriculare si de certificat fiscal?
2) Sa cumpar o masina daca proprietarul nu mai are certificatul de inspectie tehnica periodica? O pot inmatricula fara acest act?

Alte discuții în legătură

Auto maier maier buna ziua. in urma cu 6 luni am vandut un autoturism dacia (1000 E). nu am incheiat contract de vanzare cumparare. cartea de identitate a ramas la ... (vezi toată discuția)
Cumparare auto sh prin intermediar RolandSachelarescu RolandSachelarescu Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie: Vreau sa cumpar o masina. Baiatul de la care cumpar masina a cumparat-o si el la randul lui de la ... (vezi toată discuția)
Samsari auto ionell2003 ionell2003 Buna seara, Va scriu cu o problema legata de 2 samsari auto. Am cumparat o masina de la 2 samsari auto,am convorbirile telefonice inregistrate cu ei,acte ... (vezi toată discuția)