avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare mostenire

Buna ziua.As dori sa cumpar de la unul din parinti drepturile succesorale (mostenirea) .Mostenirea este a mamei de la bunic(decedat in 1995)- cota parte- mai existand alti mostenitori si neintelegeri de aceea doreste sa nu mai auda de asa ceva .Este posibil , este suficient un contract de vanzare cumparare autentificat de notar?Mai trebuiesc si alte acte?
Cel mai recent răspuns: maris331 , utilizator 19:37, 25 Aprilie 2017
Buna seara,
Conform art. 1747C.Civ. Vânzarea moştenirii
Noţiune şi formă
(1) În sensul prezentei secţiuni, prin moştenire se înţelege dreptul de a culege o moştenire deschisă sau o cotă din aceasta.
(2) Sub sancţiunea nulităţii absolute a contractului, vânzarea unei moşteniri se încheie în formă autentică.
Deci se poate DOAR LA NOTAR!
Multumesc mult pentru raspuns.
Ce intrebuie la notar doar forma scrisa a contractului care trebuie autentificat?
Daca inchei aceasta vanzare de ex cota parte din arenda(exista si un teren arendat) imi revine mie ?
Buna seara,
Forma scrisa a contractului o va avea notarul.
Acte de stare civila si de proprietate.
Restul intrebati la notar.
Scuze de insistenta insa fiind vorba de un contract incheiat prin vointa partilor nu ar trebuie redactat de catre noi?Si acela sa fie autentificat?Si acte de proprietate nu inteleg este motenitoare probabil ceva sa dovedeasca ca este fiica decedatului
Cu tot respectul, care sunt prevederile obligatorii privind evictiune? Aveti idee despre asemenea probleme?
Avand in vedere ca NU aveti cunostinte de drept, lasati notarul sa va formuleze contractul cu prevederile legale si cu doleantele dumneavoastra dar forma o va da el avand in vedere ca STIE ce si cum trebuie scris intr-un contract! Daca citind draftul sunt termeni pe care nu-i intelegeti atunci intrebati si solicitati sa fie cuprinse TOATE doleantele dumneavoastra.

Alte discuții în legătură

Refuzul autentificarii declaratiei de renuntare la mostenire de catre notar CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Notarii refuza autentificarea declaratiei de renuntare la mostenire a unei persoane pe motiv ca nu are dovada ca este mostenitor. Stie cineva un notar care ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa tata, 2 copii + cea de-a doua sotie Diana I. Diana I. Buna ziua, Tata tocmai a decedat. Suntem doi copii din prima sa casatorie, incheiata acum peste 30 ani. A ramas in viata actuala sa sotie, care detine toate ... (vezi toată discuția)
Succesiune Sinzianna Sinzianna S-a deschis succesiunea in anul 1998 dupa mama mea decedata in 1995. Pe certificatul de mostenitor pe care il detin tatal meu a renuntat la mostenire in ... (vezi toată discuția)