avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... nelamurire
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

nelamurire

Buna seara,am o problema mai ciudata putin,am un copil de 3 ani jumate,eu m-am despartit de tatal lui...tata doar in acte...respectivul acuma nu vrea sa-mi dea documentele necesare,pentru a finaliza certificatul de nastere al baiatului,din acest motiv eu nu pot demara procedurile pentru finalizarea documentului copilului. Ce ar trebui sa fac in acest caz? Mentionez,copilul nu este al lui biologic insa ii poarta numele
Ultima modificare: Miercuri, 19 Aprilie 2017
Geo-Bogza, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:44, 20 Aprilie 2017
Buna seara,
Pana la 3 ani jumatate nu ati declarat copilul?
Va trebui sa va adresati instantei pentru inregistrare tardiva a nasterii si de la spitalul unde ati nascut, daca ati nascut la spital, solicitati o copie de pe inregistrarea nasterii.
nu,nu am declarat copilul doar in Romania,copilul detine certificat de nastere Italian,insa nu ii pot face documentele aici in tara,absolut toata lumea imi spune ca fara documentele tatalui...buletin si certificat de nastere nu pot face absolut nimic...eu am nascut in Italia,in momentul de fata suntem in Romania....e mai complicata situatia putin
Ultima modificare: Miercuri, 19 Aprilie 2017
Geo-Bogza, utilizator
Buna seara,
Pana la ,,TOATA LUMEA" mergeti la primarie, la starea civila, si interesati-va!
Nu ,, TOATA LUMEA" este specialista in drept si e de preferat sa va interesati direct la sursa.
Atentie, daca este necesar, puteti sa va adresati instantelor pentru a substitui actele ce nu vi le da sotul dumneavoastra.
Eventual, tatal biologic, poate sa formuleze o actiune in tagada paternitatii si sa se constate ca el este tatal si sa nu mai aveti nevoie de actele sotului.
La starea civila ma plimb de io gramada de timp,cei de acolo doar ridica din umeri....si eu n u doresc nici tatal biologic,nici tatal...cel din acte
Geo-Bogza a scris:

.si eu n u doresc nici tatal biologic,nici tatal...cel din acte


Ce vreti sa spuneti?

Alte discuții în legătură

Divort, sarcina in perioada procesului Alecsandra_88 Alecsandra_88 Buna ziua, As dori sa stiu care este situatia din punct de vedere juridic in cazul urmator: - in momentul de fata eu sunt in divort dar am un alt partener. ... (vezi toată discuția)
Recunoastere copil macoal macoal buna ziua! povestea e simpla...o femeie ,casatorita, dar separata de sotul ei de vreo doi ani,a dat nastere unui copil cu un alt barbat cu care traieste si ... (vezi toată discuția)
Paternitate- tagada timis2014 timis2014 Buna seara. Daca 2 persoane au decis sa divorteze administrativ ( la primarie sau la notar), dar sotia e insarcinata care este procedura cea mai simpla pt ... (vezi toată discuția)