avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Tribunal competent - incetare CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Tribunal competent - incetare CIM

Buna ziua,

Am un prieten caruia i-a fost data o decizie de incetare a contractului individual de munca in perioada de proba. In decizie scrie ca contestatia se poate face la Tribunalul Iasi (unde are sediul central firma) desi el locuieste in Brasov si locul de munca a fost tot in Brasov (la punctul de lucru din Brasov al aceleiasi firme).
Presupun ca este trecut gresit Tribunalul Iasi si ca trebuia trecut Tribunalul Brasov.
In aceasta situatie este posibila anularea in instanta a deciziei de concediere pentru simplul motiv ca in decizia de concediere a fost trecut gresit Tribunalul Iasi in loc de Tribunalul Brasov ?
Si, daca da, se pot cere si daune ?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 21:24, 23 Aprilie 2017
ART. 269
(1) Judecarea conflictelor de muncă este de competenţa instanţelor stabilite conform Codului de procedură civilă.
(2) Cererile referitoare la cauzele prevăzute la alin. (1) se adresează instanţei competente în a cărei circumscripţie reclamantul îşi are domiciliul sau reşedinţa ori, după caz, sediul.

Daune pentru ce? De ce i s-a desfacut contractul de munca in perioada de proba, nu a corespuns cerintelor postului sau alte motive, din vina lui de ex.?
Nu se poate cere anularea ptr.ca a fost gresit trecuta instanta competenta deoarece, competenta este de la lege(Codul Muncii) teoretic se pot cere daune dar trebuie sa precizati ce fel(morale/materiale) motivul(ptr.ce anume) si dovedite.
Instanta competenta este Tribunalul in raza caruia are domiciliul sau locul de munca.

Legea 62/2011
art.210
Cererile referitoare la soluţionarea conflictelor individuale de muncă se adresează tribunalului în a cărui circumscripţie îşi are domiciliul sau locul de muncă reclamantul.
Nu a raspuns cerintelor postului, cica.
Ma gandeam ca poate se poate nascoci prin lege o chichita si poate ii anulam concedierea pt simplul fapt ca nu au trecut cotrect instanta competenta :D
Deci nu se pot cere nici daune :">
Decizia de concediere poate fi revocată până la data comunicării acesteia către salariat, actul de revocare fiind supus exigențelor de comunicare corespunzătoare actului pe care îl revocă (decizia de concediere).
(Înalta Curte de Casație și Justiție - Completele pentru dezlegarea unor chestiuni de drept, Decizia nr. 18/2016)

Alte discuții în legătură

Contestare decizie concediere zulu zulu Buna ziua. Am fost concediat in baza art 65 CM pt motive ce nu tin de persoana angajatului, iar in decizia de concediere se mentioneaza ca pot sa contest ... (vezi toată discuția)
Instanta competenta _ conflicte individuale de munca Rodica2011 Rodica2011 In legea dialogului social (art.210) se prevede ca [i]Cererile referitoare la solutionarea conflictelor individuale de munca se adreseaza instantelor ... (vezi toată discuția)
Instanta competenta litigiu de munca blueblue blueblue Daca angajatorul este din Botosani, iar salariatul isi are domiciliul in Timisoara, care este instanta competenta sa judece un litigiu pe codul ... (vezi toată discuția)